Akce - Odvaha vykročit z komfortní zóny

Přednáška odložena kvůli covidu. 

Dne 26. října se prostory Velkého sálu Ústřední knihovny v Praze naplní všemožnými podobami odvahy – tak totiž zní podtitul přednášky, kterou povede Marian Jelínek, český hokejový trenér a kouč. A že nejste právě hokejovými odborníky? To není žádný problém, neboť hlavním tématem přednášky bude disproporce mezi ekonomickými parametry našich životů a pocitem spokojenosti. Zdá se totiž, že náš pocit štěstí kvůli vzrůstajícím parametrům blahobytu nezadržitelně klesá. Jak snížit negativní dopady „nemoci blahobytu“, např. problematiku sebevražd, vzrůstající spotřebu psychofarmak, zvyšující se existenciální vakuum, paralýzu analýzou, či psychickou entropii? Je možné si užívat blahobytu a zároveň být vnitřně šťastný? Na všechny tyto otázky možná najdete tu správnou odpověď právě na přednášce Mariana Jelínka.

Film - Útěk do divočiny

V nakladatelství Portál vyjde nově kniha Útěk do divočiny z pera slavného novináře, spisovatele, horolezce a dobrodruha Jona Krakauera. Kniha se stala předlohou dnes již klasickému fi lmu Seana Penna z roku 2007 se stejnojmenným názvem. Vypráví příběh mladíka jménem Christopher, který se po dostudování vysoké školy rozhodl vydat – namísto toho, aby se nechal semlít civilizací – do divoké přírody. Jeho boj o životní hodnoty neslučující se s moderním životem se stal symbolem celé jedné mladé generace lidí. Avšak v každém souboji je jedna strana poražena… Která to bude v tomto působivém příběhu?

Internet - Singletour

Já sám, jásám – takové je heslo cestovní kanceláře Singletour, která již od roku 1998 organizuje tuzemské i zahraniční výlety pro lidi, kteří jsou single. Primární cíl ale není seznámení potenciálních partnerů. Tým Singletour se snaží zprostředkovat plnohodnotné zážitky lidem, kteří jsou momentálně sami, a to takovým způsobem, aby (jak sami říkají) cítili, že sami rozhodně nejsou. Vybrat si můžete z pestré škály variant – od jednodenních výletů po České republice, zájezdů do zahraničí, až například po možnost strávit s účastníky zájezdu dny okolo Silvestra. Naprosto vypovídající bude jistě výpověď jednoho z účastníků, Honzy: „Chtěl bych Vám všem poděkovat za velice příjemně strávené dny plné pohody, klidu i velice impozantních zážitků. Oceňuji Vaši péči, odhodlání a starostlivost, jakou jste tomuto pobytu věnovali. A silvestrovský večer? Ten neměl chybu. Báječná zábava, vše přesně tak, jak má být. A už teď se těším na další Silvestr ve Vaší společnosti."

Placená zóna

-red-