Nekažte si životní záměr

Představte si, že máte naplánovaný víkend, kdy chcete být doma a věnovat se sama sobě. Ale ve čtvrtek volají kamarádi, že se o víkendu jede na chalupu.

Představte si, že máte naplánovaný víkend, kdy chcete být doma a věnovat se sama sobě. Ale ve čtvrtek volají kamarádi, že se o víkendu jede na chalupu. Nechce se vám, ale nakonec jedete. Nechcete trhat partu.  Takových příkladů by jistě každý dokázal vyjmenovat desítky.  Ať je to chalupa, koncert, náhlá práce, nějaká oslava... Ve 21. století je opravdové umění udržet kurz svého vysněného života. Znamená to naučit se říkat NE a být velmi zásadová. Rozptylujících lákadel, kam upřít svou energii, přichází denně spousta. Když ale děláme příliš mnoho věcí, vnitřně nás to oslabuje a odvádí z našeho středu.  Sepište si, kolik času trávíte v rámci jednoho dne různými aktivitami. Pokud objevíte, co pro vás není důležité a co vás nenaplňuje, udělejte konkrétní kroky k tomu, abyste to ze svého života eliminovala.  Zrekapitulujte si, jak jste trávila čas za poslední měsíc. Podívejte se hlavně na víkendy a večery. Byl ten čas smysluplně využitý?  Byl v souladu s vašimi životními cíli? Tj. pokud je pro vás důležitá rodina, věnovala jste se rodině? A pokud ne, co z jiných aktivit v měsíci byste z dnešního pohledu neudělala, abyste měla víc času na rodinu? Objevila jste nějaké požírače času, které se pravidelně opakují? Co můžete udělat, abyste je ze svého života úplně propustila, nebo alespoň zmenšila jejich vliv?

Blanka Vun Kannon

pracovala jako auditorka ve fi rmách v ČR a USA, než si prošla osobní zkušeností vyhoření, které jí v třiceti sedmi letech přimělo zcela změnit svůj život. Stala se lektorkou feng-šuej a pomáhá ženám všech generací začít si více věřit, nebát se změny a vytvořit si domov a život podle svých představ. Napsala o tom knihu Návrat domů (Smart Press, 2019).