Zbytečné věci vám berou energii

Lidé v rozvinutých zemích nosí jen přibližně dvacet procent oblečení ze svého šatníku. Na osmdesát procent papírů a jiných informací, které skladujeme, se nikdy nepodíváme. Naše domovy jsou zahlceny věcmi jako nikdy v minulosti.

Třídění věcí je proto důležitější než kdykoliv v minulosti.  Nepoužívané věci nás energeticky vysávají, zahlcují naší mysl a snižují schopnost plnit si životní sny a plány. Každá věc na vás nějak působí  – buď vám náladu zlepšuje, nebo zhoršuje. Třídění nejde uskutečnit najednou. Zaměřte se ze začátku třeba  na zásuvku nočního stolku. Berte věci jednu po druhé a  ptejte se:  „Představuje pro mě tato věc vysněnou budoucnost? Nebo mě spíš zdržuje v minulosti?“ Zaměřte se na věci s největším dopadem na váš život. Pokud jste právě v procesu změny profese, začněte uklízet svůj pracovní stůl, šanony, skříňky, elektronické dokumenty… Pokud jste  ve stadiu osobní transformace, začněte v ložnici – nočním stolkem, prádelníkem, šatníkem, šperky…  Pokud se zaměřujete na zdraví, je na řadě kuchyně , lednice, spíž, koupelna.  Když jde o vztah, nastupuje čistka dopisů, e-mailů, dárků, fotografií. Důležité je dokončit, co jste začali. Neberte si při třídění příliš velké sousto.  Po třídění se nesmíte cítit vyčerpaní, ale jako vítězové! Pochvalte se a dejte si třeba skleničku vína.

Blanka Vun Kannon

pracovala jako auditorka ve fi rmách v ČR a USA, než si prošla osobní zkušeností vyhoření, které jí v třiceti sedmi letech přimělo zcela změnit svůj život. Stala se lektorkou feng-šuej a pomáhá ženám všech generací začít si více věřit, nebát se změny a vytvořit si domov a život podle svých představ. Napsala o tom knihu Návrat domů (Smart Press, 2019).