Auta, vlaky, bagry taky – čtení genetickou metodou pro nejmenší čtenáře

Knížky pro genetickou metodu výuky čtení vydáváme pravidelně, v ediční řadě První čtení, to nic není. Ta se nyní rozrostla o další knihu.

Auta, vlaky, bagry taky Zobačová, Hana  Portál, 2020Po maminkách, hračkách, pohádkových postavách či broucích jsou tentokrát v hlavních rolích krátkých příběhů dopravní prostředky – AUTA, VLAKY, BAGRY TAKY

Malí čtenáři se tak v knize setkají s autem Edou, které má pět kol, s vlakem jménem Ivo, který touží po výletu mimo svou trať, a nebo třeba se sanitkou Bárou, která moc ráda čte knížky. Jo a bagr Emil je tam samozřejmě taky.

Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od příběhů jednodušších, jedno a dvojslabičných, až po pohádky náročnější, obsahující slova troj- a čtyřslabičná. Jsou také přiměřeně krátké, aby je malý čtenář zvládl přečíst během vyučovací hodiny nebo za domácí úkol.

Nezaměnitelnými ilustracemi knihu ozdobila Vendula Hegerová.

Ukázka:

Auta, vlaky, bagry taky Zobačová, Hana  Portál, 2020

Prohlédněte si kompletní nabídku knížek pro genetickou metodu čtení.

Auta, vlaky, bagry taky Zobačová, Hana  Portál, 2020

Genetická metoda čtení označovaná též jako hlásková - spočívá v hláskování slov. Dítě nejprve „přehláskuje“ slovo, pak je teprve přečte dohromady. Spojuje tedy hlásky bez slabikování (s-l-o-v-o – slovo). Zjednodušeně řečeno, vychází se z intuitivního čtení po hláskách, které si osvojují už předškoláci. Tato metoda se dnes pojímá jako metoda přirozená vývoji dítěte.  

Auta, vlaky, bagry taky Zobačová, Hana  Portál, 2020

Auta, vlaky, bagry taky Zobačová, Hana  Portál, 2020

Hana Zobačová PortálMgr. Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti. Pro Portál napsala knihu ŽIL BYL KDYSI KDESI - pohádky pro genetickou metodu výuky čtení.


Knížku AUTA, VLAKY, BAGRY TAKY můžete zakoupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru