Jsem zlodějka? Trápí malou Elišku…

Jakmile Eliška uviděla ve škole ten nádherný, lesklý, zelený kámen, zatoužila po něm. A v nestřeženém okamžiku ho ukradla!

ABIGAIL RAYNER a MOLLY RUTTAN Jsem zlodějka? I Am a Thief!Jak to s kamenem a hlavně s malou Eliškou bylo dál, to vám bude vyprávět obrázková knížka autorky Abigail Rayner Jsem zlodějka? Malým čtenářům od 5 let nabídne příběh malé školačky Elišky, která se musí vypořádat s následky svého jednání, a přitom zjišťuje, jak si s podobnou situací poradili její příbuzní.

Veselý příběh o vážných věcechkrásné velké ilustrace a textu tak akorát pro začínající čtenáře nebo pro předčítání předškolním dětem. Příběh navíc vybízí k následné debatě s dětmi o zlodějích, krádeži, vlastnictví a hlavně o černém svědomí, se kterým se dá bojovat jedině odvahou se ke svým chybám přihlásit a snahou je napravit.

Knížku ilustrovala Molly Ruttan a z anglického originálu do češtiny přeložila Daniela Krolupperová.

Ukázka:

ABIGAIL RAYNER a MOLLY RUTTAN Jsem zlodějka? I Am a Thief!ABIGAIL RAYNER a MOLLY RUTTAN Jsem zlodějka? I Am a Thief!

Obrázkové knihy z Portálu pro nejmenší čtenáře, nad kterými si můžete s dětmi povídat – Nejkrásnější místo na světě , Toníkův zlý sen , Pravdivý příběh o prasátku

ABIGAIL RAYNER a MOLLY RUTTAN Jsem zlodějka? I Am a Thief!ABIGAIL RAYNER a MOLLY RUTTAN Jsem zlodějka? I Am a Thief!ABIGAIL RAYNER a MOLLY RUTTAN Jsem zlodějka? I Am a Thief!

ABIGAIL RAYNER (na fotografii, ta vpravo) vyrostla vesměs v Anglii, ale několik let strávila i v Řecku. Když jí bylo kolem dvaceti, přestěhovala se do New Yorku, kde pracovala jako reportérka pro britské noviny. Její první obrázková kniha, The Backup Bunny, vyšla v roce 2018. Nyní žije s manželem, dvěma dětmi, dvěma kočkami (na fotografii kocour George, vlevo) a štěnětem, které pořád něco krade, v New Jersey.   MOLLY RUTTAN pochází z Hastings-on-Hudson v New Yorku, kde vyrostla se svou sestrou dvojčetem, s níž neustále něco malovala a tvořila, od plyšových hraček a stolních her až po knihy. Navštěvovala Cooper Union School of Art v New Yorku, vystudovala grafický design a pracuje jako grafička a ilustrátorka v pulzujícím sousedství Los Angeles nazvaném Echo Park. Má tři dcery, tři psy, kočku, králíka, zahradu, nějaké rybičky a bůhvíkolik kouzelných duchů přírody, kteří se prohánějí za domem.

Knihu Jsem zlodějka? můžete zakoupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru