Koumákův blog je zábavná knížka i pro „nečtenáře“

Vtipný příběh o Patem, vykutáleném spolužákovi naší známé Elly, a jeho strýčkovi je prokládaný obrázky, nákresy, blogovými záznamy a online konverzací, kapitoly jsou krátké, mají spád. Knížka je určena dětem od 7 let, ale její jazyk a ilustrace pobaví i dospělé.

Koumákův blog, Timo Parvela Koupit na e‑shopu

Pate dostane od pana učitele úkol na prázdniny: má si psát deník. Psát „deník“ je ale zastaralé, tak začne psát blog a sdílí ho se spolužáky. Navíc brzy dostane na starosti Ema. Kdo to asi je? Nemůže to být přeci nikdo jiný než pštros. Emo je ale jiný ptáček a o legraci nebude nouze.

Ella ve školeElla ve škole je první kniha, kde poznáte Pateho a hlavně Ellu!

Emo je strýček a spolu s Patem zažijí spoustu nedorozumění, překvapení a vtipných historek. Vše začne při příletu strýčka, kdy ho na letišti na několik hodin zadrží policie. Pate moc mluvil před letištní ochrankou, a tak je strýček podezřelý z pašování vzácných květin. Další historky zažijí nejen doma, ale také v plaveckém bazénu, kam strýček Pateho doprovází. 


Ilustracemi knihu doplnil Pasi Pitkänen.

Knížku přeložil Michal Švec.



UKÁZKA:

Karoliina je instruktorka plavání, kterou sice Pate nepotřebuje, protože umí plavat, ale to strýček neumí. A jak zaujmout instruktorku plavání? Ve vymýšlení ztřeštěných nápadů strýček předčí i Pateho.

Strýček sice nemá rád děti, ale Pateho nakonec vezme na milost.

Timo Parvela je původní profesí učitel, píše pro děti i pro dospělé a ve Finsku je v oblasti dětské literatury nepopiratelnou hvězdou. Jeho knihy byly přeloženy do více než třiceti jazyků a získal za ně řadu ocenění. V Portále vychází jeho série o Elle.

Knihu Koumákův blog koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru