Hurá za dobrodružstvím! DOSTAŇTE MĚ ODSUD!

Danny konečně může zažít pořádné dobrodružství! Jeho třída pojede na adrenalinový výlet. Má to ale háček, Danny si na výlet musí vydělat peníze. Když se to povede, zjistí, že v autobuse s nimi jede jeho otravný starší bratr jako dozor. A to nevěstí nic dobrého. Navíc v divočině není signál! Dynamický příběh plný zvratů, napětí i humoru s akčním závěrem je napsán pro čtenáře od 8 do 11 let.

Dostaňte mě odsud!, Andy McNab, Phil Earle, dobrodružství Koupit na e‑shopu

Osobitá dvojice – bývalý člen speciálních jednotek SAS a autor dětských knih napsala knížku DOSTAŇTE MĚ ODSUD!, která se bude líbit čtenářům dobrodružných příběhů.

Danny je obyčejný kluk, chodí do šesté třídy, má spoustu kamarádů, maminku a otravného staršího bratra Dylana. A taky má rád nebezpečí. Když se ve škole dozví, že by měli se třídou odjet na super výlet do divočiny, je nadšený! Jenže maminka nemá na výlet peníze, a tak se Danny rozhodne, že bude podnikat. Nejprve stříhá mladší spolužáky, když ale musí peníze rozlíceným rodičům oškubaných dětí vracet, napadne ho, že bude za úplatu venčit psy. Ani tato aktivita však nedopadne podle Dannyho představ. 

Přečtěte si, jak by sami autoři obstáli v dobrodružném příběhu, který napsali.

Nakonec se však i s pomocí hodné paní učitelky připojí ke spolužákům. V autobuse ale zjistí, že jeho hrozný bratr Dylan jede s nimi jako dozor. Problémy na sebe nenechají dlouho čekat. Jak se staví stan? Jak si obstarat mléko na kaši? Proč jsou tady krávy? A proč tady není signál??? Proč musí Dylan stále vymýšlet podrazy? A Geri, která bude jejich průvodcem v divočině, je snad sto let! Jak s nimi bude šplhat po horách, jezdit na kajaku? Vtipný příběh o přátelství, sourozenecké rivalitě, touze po dobrodružství, má velice napínavý konec, který čtenáře, obzvláště milovníky adrenalinu, uchvátí.







UKÁZKA:


Spoluautorem knihy Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu je Andy McNab.


Andy McNab je válečný veterán a autor mnoha (seriózních) knih zaměřujících se na téma přežití ve válečném konfliktu. U nás dosud vyšly jeho knihy Konečná stanice Bagdád (1995), Den osvobození (2006), Agresor (2012) nebo Průstřel (2011). V Portále vyšla jeho kniha Psychopatův průvodce na cestě k úspěchu. 

Phil Earle je uznávaným a oceňovaným autorem knih pro děti. Pracoval v dětském domově, po té ale přešel ke klidnější práci redaktora a autora dětských knih.


Z anglického originálu Get me out of here! přeložila Michala Marková.

Knihu ilustroval Robin Boyden.

Knihu Dostaňte mě odsud! koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru