Procvičování grafomotoriky s hodnými strašidly a s klukem Kájou bude děti bavit.

Zábavnou formou podané procvičování grafomotoriky je spojeno s příběhem o bojácném Kájovi a hodných strašidlech. V pracovním sešitě je místo pro čmárání, které má být spontánní, svobodné a volné. Najdete zde také doplňování, vybarvování, spojování, prostě všemožná uvolňovací cvičení, která mají zvyšovat kompetence dítěte k budoucímu psaní.

Pracovní sešit Průvan a Meluzína Koupit na e‑shopu

Pracovní sešit PRŮVAN A MELUZÍNA je určen předškolním dětem a žákům na počátku prvního stupně ZŠ.

Kája je hodný, ale trochu ustrašený kluk. Navíc špatně vidí, a tak začal nosit brýle. Spolužáci Hába a Ptáček stále vymýšlejí, co by Kájovi provedli. Jednou mu podrazí nohy, jindy je kvůli nim celý špinavý. Když mu rozšlápnou brýle, Kája už musí doma říct, co se ve škole děje. A maminka jde do školy a postěžuje si paní učitelce, která zlobivým klukům napíše poznámky. Lumpové si na Káju po škole počkají a chtějí se mu pomstít, začnou ho honit, on se jim ale schová ve starém rozbitém domě. V domě bydlí hodná strašidla Průvan a Meluzína, která Káju ochrání, dokonce ho odvedou domů. Druhý den ale začne ve škole vše nanovo. Hába s Ptáčkem opět Kájovi ubližují a strašidla už se na to nemohou dívat. „Tak a teď už toho mám právě dost,“ řekl Průvan a roztočil větrák u stropu tak, že se dětem vytrhaly papíry ze sešitů a rozlétly se. A co se vše se zlobivými kluky stalo, se děti dozvědí na konci knížky.

Ukázka:

Z pedagogického pohledu jsou jednotlivé úkoly zaměřeny na posílení zrakového vnímání a rozlišování, podporují schopnost orientace v ploše, vedou dítě k uvědomělému sledování a následné korekci pohybu ruky

Širokou nabídku pracovních listů zdarma ke stažení najdete na našem e-shopu.

Vím, jak se cítíš jsou další zábavné pracovní listy.


Nutno také připomenout, že sem patří i procvičování trpělivosti a výuka koncentrace, ke které je dítě vedeno zejména při dokončování úloh. Knížka má ambici pomáhat dítěti naučit se žádoucím návykům potřebným pro psaní a čtení, a to cestou hlavně nenásilnou, ideálně objevnou a dobrodružnou.

Patricie Koubská je výtvarnice a speciální pedagožka. Ilustrovala a také napsala řadu knih pro děti.

Knížku Průvan a Meluzína koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru