Poznej s námi sousední státy je zábavný pracovní sešit pro malé školáky

Hlavní města, státní symboly, kraje, památky, přírodní zajímavosti, turistická lákadla, zvyky, oblíbená jídla a další zajímavosti Slovenska, Německa, Polska a Rakouska na jednom místě.

Poznej s námi sousední státy Koupit na e‑shopu

Pracovní listy Poznej s námi sousední státy svojí koncepcí volně navazují na sešit Poznej s námi Česko a snaží se hravou formou seznámit děti s našimi sousedy.

Děti si mohou procvičit podle mapek polohu jednotlivých zemí a jejich hlavní města. Další strany se pak věnují jednotlivým státům v podání jednoduchého vyprávění chlapce nebo holčičky z dané země (každý stát je rozpracovaný na 14 stran). 

Hlavní hrdina Jirka Čech, kterého už děti znají, má mezi našimi sousedy své kamarády. Ti se stávají průvodci nejen Jirkovi, ale především všem čtenářům a luštitelům. 







UKÁZKA

Slovenský kluk Ferko představí dětem například Vysoké Tary, Slovenský ráj, Vlkolínec, Spišský hrad …

Doporučujeme také sešit Poznej s námi Česko.

Nejznámějšími místy Německa provede luštitele Ulrika, ukáže jim Říšský sněm, říční přístav Duisburg, zámek Moritzburg…

Viera z Polska navštíví klášterní věž v Čenstochové, hrad Wawel, důl Vělička, Mazurská jezera…

Rakouský kluk Horst seznámí děti se zámkem Schönbrunn, zábavním parkem Prátr, visutým mostem na ledovci Dachstein, Salcburkem…

Získané znalosti si děti procvičují formou zábavného luštění, doplňování, dokreslování, spojování, přiřazování.

V závěrečném testu si pak mohou vyzkoušet, co si zapamatovaly.

Pracovní sešit je určen žákům od 8 let.

Iva Nováková je absolventka střední odborné školy výtvarné, zaměřuje se na tvorbu pro děti. Je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek a vystřihovánek. V Portále vyšly mj. její knihy Poznej s námi Česko, Počtář Pepík Popleta, S penězi si poradíme, Zábavná čeština.

Všechny pracovní sešity Ivy Novákové vydané v Portále najdete zde.

Pracovní sešit Poznej s námi sousední státy koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru