Kde je moje kuřátko?

V nové knížce se děti naučí poznávat domácí zvířata, jejich mláďata, ale také počítat do deseti. Seznam dalších doporučených aktivit, jak pracovat s knihou, je široký a je příjemným bonusem.

Kde je moje kuřátko? Koupit na e‑shopu

V knížce Kde je moje kuřátko? je smutná maminka slepička. Někam se zatoulalo jedno její kuřátko, a tak ho jde hledat. Postupně slepička prochází celým hospodářstvím, hledá na dvorku, ve stájí, na louce a samozřejmě i v kurníku. Cestou potkává psa, kočku, koně, krávu, berana, kachnu, králíka, prase a jejich mláďata. 









UKÁZKA:

Máma pro Papíka je o hledání maminky.


Děti se při hledání ztraceného kuřátka mohou učit barvy, orientaci v prostoru, vnímání detailů, počítání, poznávání názvů mláďat, vytleskávání slov, hledání nejkratších a nejdelších slov, malování kartiček… 

Seznam doporučených aktivit je daleko větší a využijí ho rodiče, prarodiče i pedagogové.

Bohatě ilustrovaná kniha je určena pro děti od 3 let.


Sylvie Doláková je učitelka MŠ a lektorka anglického jazyka pro nejmenší. Vede množství internetových seminářů, výuku angličtiny prosazuje a vyučuje u nás i v zahraničí, přispívá do odborných časopisů. V Portále zatím vyšla její kniha Umíte to s pohádkou?

Klára Kubešová je vystudovaná oděvní návrhářka. Její velkou láskou se ale vedle zahrádky stalo také ilustrování dětských knih, kterých má na svém kontě nemálo. Toto je první kniha, která autorce vychází ve spolupráci s nakladatelstvím Portál.

Knížku Kde je moje kuřátko? koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru