Autor Včelích medvídků napsal Malé pohádky pro malé děti

Proč tučňáci kroutí hlavami? Co dovede králíček nejlépe? A co říkal děda slon?

Malé pohádky pro malé děti; Kahoun, Jiří; Portál, 2021; ilustrovaná dětská knížka; předčítání dětem; pohádky Koupit na e‑shopu

Tohle všechno a ještě mnohem více se dozvíte v novince Jiřího Kahouna, známého autora knížek pro děti. MALÉ POHÁDKY PRO MALÉ DĚTI jsou novým souborem krátkých pohádek vyšlých časopisecky ještě za autorova života. Spíše než pro samostatné malé čtenáře jsou však  určené k předčítání nejmenším dětem.

Jejich příběhy vycházejí z běžných situací, které rodiče se svými dětmi zažívají dnes a denně. Berou si na paškál dětské (ale i rodičovské, že, paní hrochová!) nešvary, schválnosti, rodičovská „moudra“ a taky trochu dětskou upřímnost, která dokáže i nepříjemné věci podat úsměvně. 

Pohádky ve formě literární anekdoty jsou krátké, vtipné, a to nejen pro děti, ale pobaví se i předčítající dospělí. Krásnými barevnými celostránkovými ilustracemi knížku ozdobila Lucie Dvořáková.

Kniha je určena pro děti od 2 let.

Mohlo by se vám také líbit: Kde je moje kuřátko? - bohatě ilustrovaná kniha pro nejmenší, kde se děti seznamují s počítáním do deseti a s pojmenováním zvířecích párů a jejich mláďat. Kulihrášek a Budulínek - dvojitá kniha, a tudíž i dvojitá porce výpravně ilustrovaných pohádek pro děti.

Ukázka:

ZAJÍČEK JE ZAJÍČEK

„Ušáku, kam pelášíš?“ křičel lišák na zajíčka.

„Kdo je u tebe ušák? Řekni to ještě jednou a uvidíš ten tanec.“

„Ušáku!“

„Čekám tě ve čtyři u dubu,“ řekl zajíček a běžel dál.

Malé pohádky pro malé děti; Kahoun, Jiří; Portál, 2021; ilustrovaná dětská knížka; předčítání dětem; pohádky„Ušáku, kampak?“ volal vlk.

„To bylo naposled,“ mračil se zajíček. „Ještě jednou to řekneš a uvidíš ten tanec.“

„Ušáku!“

„Čekám tě ve čtyři u dubu,“ rozběhl se zajíček.

„Ušáku, kam tak rychle?“ bručel medvěd.

„Nejsem žádný ušák, ale zajíček. A jestli mi to řekneš ještě jednou, uvidíš ten tanec.“

„Ušáku!“

„Čekám tě ve čtyři u dubu,“ dupl zajíček.

Malé pohádky pro malé děti; Kahoun, Jiří; Portál, 2021; ilustrovaná dětská knížka; předčítání dětem; pohádkyVe čtyři seděli všichni u dubu.

„Tak ukaž, co dovedeš, ušáku!“ houkl medvěd.

A už to začalo. Zajíček se roztočil, poskakoval, vlnil se a tancoval jako čamrda.

„No tohle,“ smála se zvířátka, „zajíčku, ty máš nápady.“ A přidali se k němu a tancovali o sto šest.

***

Knížku MALÉ POHÁDKY PRO MALÉ DĚTI zakoupíte na našem e-shopu.

Jiří Kahoun je autorem mnoha dětských knížek a tvůrcem večerníčkových příběhů. Mimo jiné vytvořil úspěšný seriál Příběhy včelích medvídků.

Lucie Dvořáková je známá česká ilustrátorka dětských knih. Vedle knižní tvorby spolupracuje i s Českou televizí, například jako animátorka dětských Večerníčků, nebo v pořadu Čtení do ouška. V Portále vyšla řada knih s jejími ilustracemi, například Sněhová víla nebo Modrá hodina.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru