Mindfulness pro nejmenší a jejich dospělé, to je kniha Pohoupej medvídka

Knížka POHOUPEJ MEDVÍDKA má ambici zásadním způsobem změnit způsob, jakým vychováváte děti: autorka Sally Anders v ní přináší aktivity, které zvou k objevování vědomého přístupu k životu (mindfulness) společně s vašimi dětmi.

Pohoupej medvídka obálka Koupit na e‑shopu

Knížka Pohoupej medvídka je ideální pro děti od čtyř do osmi let, které jsou zvídavé a mají bujnou fantazii a právě se učí, jak se vyrovnávat s intenzivními emocemi. A pro jejich dospělé, především rodiče - ale ocení ji i terapeuti či učitelé a vychovatelé v mateřských školách -, kteří hledají hlubší napojení na své dítě, způsoby, jak s ním jednoduše, ale intenzivně být. Metoda mindfulness, tedy vědomého přístupu k životu je pro obojí ideální.

Aktivity v knize jsou založeny na poznatcích neurovědy a jejich smyslem je obohatit vyvíjející se dětský mozek a uklidnit (s velkou pravděpodobností) vystresovaný mozek dospělého, budovat nové dovednosti a prohlubovat vztah rodiče a dítěte. Každá aktivita uvedená v knize pomáhá dětem a jejich dospělákům se společně uvolnit, vědomě dýchat a znovu nabrat síly, děti vede k porozumění a pochopení jejich prožitků a učí je o nich mluvit a sdělovat je ostatním.

Kniha je psána způsobem velmi přístupným pro děti, neoperuje s žádnými termíny a hry dětem podává jednoduše.

Sally Arnold je velkou propagátorkou mindfulness aktivit, které již mnoho let zprostředkovává dětem. Jako vystudovaná psycholožka o mindfulness nejen vyučuje, a učí těmto aktivitám, ale založila i organizaci Mindful Compass, která po celém světě organizuje kurzy pro děti, rodiče, celé rodiny, pracovní kolektivy i jednotlivce.


Ukázka:

Knížku Pohoupej medvídka koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru