Obrázková etiketa pro nejmenší. Pepo! Ty popleto!

Eda, malý sloník a hlavní hrdina leporela pro nejmenší Edo! Ty neposedo! má za kamaráda opičáka Pepu. A oba společně se znovu objevují ve volném pokračování úspěšného titulu pro nejmenší čtenáře.

Vendula Hegerová, Pepo! Ty popleto! Edo! Ty neposedo! Leporelo Knížka pro děti Etiketa Obrázková etiketa pro nejmenší Dětská ilustrovaná knížka Koupit na e‑shopu

Tentokrát je protagonistou opičák Pepa a autorka a ilustrátorka Vendula Hegerová nechala ve velkoformátovém leporelu Pepo! Ty popleto! přijít do říše zvířátek zimu. 

Najdete v ní tedy celostránkové ilustrace plné zvířátek, která se chystají na Vánoce a oslavu Nového roku, vyrážejí na hory, kde bydlí v horském hotelu a prohánějí se na lyžích, sáňkách či ledních bruslích. A jejich prostřednictvím se malí čtenáři dozvídají o tom, co je správné a co ne, co a jak se na horách dělá a co by se naopak dělat nemělo. Kromě etikety – neboli zdvořilého a správného společenského chování – se děti dozví i o pravidlech bezpečnosti a lidských – tedy vlastně i zvířecích – emocích, poznají různá povolání a náplň jejich práce.

To vše je podáno s velkou porcí humoru, takže se děti rozhodně nebudou u knížky ani na okamžik nudit! Na jejích stránkách se odehrávají desítky minipříběhů, které děti mohou objevovat a nacházet vzájemné souvislosti. Postavy v různých situacích spolu komunikují pomocí komiksových bublin a oproti prvnímu dílu Edo! Ty neposedo! mluví tentokrát verzálkami, takže si v knize mohou počíst i nejmenší čtenáři, kteří s písmenky teprve začínají. A některé detaily – schválně si dobře prohlédněte naši ukázku z knížky – vykouzlí úsměv na tváři i dospělým.

Ukázka:

Vendula Hegerová, Pepo! Ty popleto! Edo! Ty neposedo! Leporelo Knížka pro děti Etiketa Obrázková etiketa pro nejmenší Dětská ilustrovaná knížka

Leporelo pro ty úplně nejmenší - to je Do pelíšku Petra Horáčka.

Vendula Hegerová, Pepo! Ty popleto! Edo! Ty neposedo! Leporelo Knížka pro děti Etiketa Obrázková etiketa pro nejmenší Dětská ilustrovaná knížka


Vendula Hegerová, Pepo! Ty popleto! Edo! Ty neposedo! Leporelo Knížka pro děti Etiketa Obrázková etiketa pro nejmenší Dětská ilustrovaná knížkaVendula Hegerová je úspěšná a oblíbená ilustrátorka a autorka dětských knih. Vystudovala Vyšší odbornou školu grafickou v Jihlavě, kde také po studiích několik let působila. K ilustracím pro děti se dostala hlavně díky zakázce na vyzdobení dětského oddělení Jihlavské nemocnice. Radost, kterou svými dekoracemi způsobila, ji přesvědčila, že právě děti nejvíce ocení její veselé obrázky. Je to mnohostranná výtvarnice, která má na svém kontě leporela, komiksy, animovaný film, designy pokojíčků, přáníčka, ale nejvíce samozřejmě knížek. V Portále ilustrovala předchozí knihu etikety pro nejmenší – Edo! Ty neposedo! a několik dalších knih různých autorů, jako například Auta, vlaky, bagry taky nebo Co se šeptá v trávě pro genetickou metodu čtení, nebo třeba Logopedické hádanky 2. Úzce spolupracuje s časopisem Puntík.

Knihu Pepo! Ty popleto! můžete zakoupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru