Jógové pohádky

Přehledný a komplexní soubor 12 lekcí dětské jógy bude praktickým průvodcem pro začínající učitelky-lektorky, zkušenější kolegyně se mohou knihou inspirovat.

Jógové pohádky Koupit na e‑shopu


Jógu zvládnou děti již od tří let, učí je poznávat svoje tělo i duši, relaxovat, rozvíjet tvořivost a fantazii i sociální vztahy.

Kniha Jógové pohádky Vladimíry Ottomanské je rozdělena do dvanácti kapitol. Každá kapitola má své téma a nabízí ucelenou jógovou lekci, která obsahuje krátkou jógovou rozcvičku, opakování a nácvik nových jógových pozic, jógové hry, cvičení ve dvojicích s využitím nejrůznějších pomůcek (jógové karty, šátečky, švihadla, drátěnky…), dechová cvičení a relaxaci.

Knihu ilustrovala Patricie Koubská.

Rok stromů - inspirativní kniha pro pedagogy.

Použité jógové pozice jsou v závěru knihy názorně popsány a nakresleny.

Všech dvanáct pohádek a příběhů je spojeno dobrodružným putováním dešťové kapky, která měla svůj velký sen. Na dlouhé cestě za jeho splněním se lecčemu přiučila a musela překonat hromadu nástrah, překážek a těžkých situací.


Protože jóga není jen tělesné cvičení, ale její přesah je daleko hlubší, jsou v knize děti kromě dýchacích cvičení, nácviku a opakování jógových pozic prostřednictvím pohádek a příběhů seznamovány s jejími morálními pravidly, která by je měla provázet celým životem. V závěru každé kapitoly jsou pak uvedeny příklady otázek, kterými lze nabízené téma ještě dále rozvinout.

UKÁZKA:

Nakladatelství Portál pořádá také semináře pro pedagogy na téma jóga, pohybová cvičení, taj-či s dětmi, jejich přehled najdete zde.

Vladimíra Ottomanská vystudovala předškolní a speciální pedagogiku a také FTVS. Řadu let působila jako učitelka MŠ a v současné době je ředitelkou MŠ Ottománek. Také je lektorkou hatha jógy pro dospělé. V Portále vyšly její knihy Když se řekne ROZCVIČKA a Rok stromů.

Knihu Jógové pohádky koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru