Tajná mise šotka Mařínka

Tiskařský šotek Levík rád a dobře mění napsaná písmenka a číslice nejen na plakátech v metru či v mobilech. Levík dostane od pana ředitele tajný úkol. Dokáže ho splnit? A je vůbec správné takový úkol přijmout? Napínavý příběh o popletených slovech, kamarádství, rodině a jedné tajné misi do tiskárny cenin.

Tajná mise šotka Mařínka Koupit na e‑shopu

Spisovatelka Ilona Fišerová napsala pro děti od 8 do 10 let vtipnou a napínavou knížku Tajná mise šotka Mařínka, kterou pěknými ilustracemi doplnil Lukáš Fibrich.

Levík Mařínek je šikovný tiskařský šotek, žádné slovo, listina ani dokument před ním nejsou v bezpečí.  Právě úspěšně zakončil Škodilovu šotčí školu. Protože byl nejúspěšnějším studentem, vybral si ho sám pan ředitel Škodil pro tajný úkol. „Upravíme lidské peníze,“ řekl ředitel a pan ředitel se musí poslouchat, navíc je to přeci veliká čest, být vybrán.

Při tajné misi Levík využije svých schopností a zachrání potkana Šprdlíka, který si říká Goliáš.

Doporučujeme také knihu Kluci netančej!


Šprdlík je sice popleta, kterému se pletou slova, je ale hodný a navíc zná tiskárnu, kde se lidské peníze tisknou. Levík se skamarádí nejen se Šprdlíkem, ale také s komářicí Uršulou a všichni společně naplánují, jak přímo v tiskárně upraví lidské peníze. Do cesty se jim sice postaví dva zlí potkani, ale společnými silami je přemohou. 

Naštěstí se o tajné misi dozvědí Levíkovi kamarádi i jeho tatínek a v pravou chvíli se do akce vloží.






UKÁZKA:

Ilona Fišerová se věnuje psaní pro děti už více než patnáct let a má za sebou řadu knížek, z nichž některé znají i děti na Slovensku a ve Slovinsku. Spolupracuje s Českým rozhlasem na tvorbě pohádek pro děti Hajaja (knihy Kovářské pohádky, Dar ze zoo) nebo četbě na pokračování (kniha Na orlích křídlech).

Koumákův blog je vtipná knížka pro děti.


Lukáš Fibrich je český ilustrátor a grafik. Kromě mnoha knih je autorem několika komiksových seriálů, spolupracoval výtvarně na řadě učebnic a nevyhýbá se ani reklamní ilustraci. V Portále vyšly s jeho ilustracemi např. knihy Po stopách stoleté dámy, Kluci netančej! a S Komenským do komiksu.

Knihu Tajná mise šotka Mařínka koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru