S Ospálkem se bude vašim dětem lépe usínat

Skřítek Ospálek má rád vůni peřin a po kapsách nosí lahvičku se spací vodičkou. Její kapičky rozdává, když už jsou děti nachystané v peřinách a očka mají zavřená. Knížka je určená nejen malým dětem, které mají problém být včas v postýlce, ale také rodičům, pro které jsou na konci textu rady na téma děti a spánek.

Ospálek, knížka pro usínání Koupit na e‑shopu

Knížka Ospálek je určena pro malé děti, které mají obtíže s navozením večerního řádu a s usínáním. Hravou formou zpracovává večerní rituály - úklid hraček, večeře, mytí se, čištění zoubků, převlékání do pyžama a na konec přečtení pohádky a krátké povídání s maminkou nebo tatínkem. Skřítek Ospálek pozoruje malého kluka Bořivoje a komentuje vše, co se doma před spaním děje.

Jméno Bořivoj můžete vyměnit za jméno vašeho dítěte a příběh se stane osobním. Důležité je, co se děje, když příběh skončí. Hlavní zásada zní: pokud se vše splní, již další nabídky ze strany rodiče nejsou. Jakmile dítě ulehne do postýlky, nic dalšího už v příběhu není. Teď se spí. Končí veškerá aktivita z rodičovské strany (pro rodiče nejnáročnější část). Už jen vracíme dítě do postýlky bez komentáře a ústupků. Je třeba zůstat důsledný, nepodléhat dojmu „ono to nefunguje“ a vydržet. 

Toníkův zlý senToníkův zlý sen je o nočních můrách dětí


Příběh o Ospálkovi pomůže rodičům zůstat pevný, držet se plánu a nenechat se vykolejit. Vytvořit pro dítě láskyplnou a předvídatelnou přípravu s pevnými hranicemi.

Kniha je určena pro děti od 3 let.



Ukázka:

Alžběta Votavová je fyzioterapeutka, která se ve své praxi často setkává s dětmi, jejichž motorické a hyperaktivní obtíže souvisí i s jistou absencí přirozeného řádu v rodině. Nejen pro ně se rozhodla vytvořit svoji knihu večerních rituálů.

Michaela Bergmannová se věnuje ilustrování knih pro děti a filmové animaci. Kromě knižní tvorby spolupracuje také s Českou televizí a dětskými časopisy. Portál vydal řadu knih pro předškolní i školní děti s jejími ilustracemi, které jsou plné fantazie, hravé, veselé a mezi dětmi velmi oblíbené.

Knihu Ospálek koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru