Plán aktivit v MŠ na jaro a léto v knize Nápadníček 2

Nápadníček podruhé – pro velký úspěch knihy Nápadníček pedagožky z MŠ Šestajovice napsaly druhý díl, který se tentokrát věnuje aktivitám vhodným pro období jara a léta.

Nápadníček 2 Koupit na e‑shopu

Kniha má stejnou strukturu jako titul Nápadníček a uživatelé se v ní budou opět dobře orientovat.

Nádapníček 2 se věnuje tématům podle ročného období jara a léta a podle vzdělávacích oblas: Dítě a společnost (Povolání, Na silnici pozor dej, S knihami se kamarádím), Dítě a ten druhý (Rodina), Dítě a jeho tělo (První pomoc není věda), Dítě a jeho psychika (Kam, Karkulko, kam, Týden plný radosti), Dítě a svět (Šel zahradník do zahrady).

Oddíl knihy s názvem Vzdělávací nabídka nepřímo řízených činností je zaměřen více individuálně. 


Nabízené aktivity děti plní samostatně, v menších skupinkách.

Každá aktivita je plánována na 10 až 20 min, podle věku a dovednosti dítěte. K činnostem jsou děti motivovány v ranním kruhu. Při plánování je potřeba zohlednit aktuální možnosti a podmínky mateřské školy.

Předkládaný vzdělávací program vychází z teorie mnohačetné inteligence, kdy prostřednictvím svých silných stránek děti rozvíjí svůj potenciál a učí se novým dovednostem.


Ukázka:

Knihu doplňují návodné fotografie z MŠ Šestajovice a ilustrace Patricie Koubské.

Mohla by vás zajímat kniha Nápadníček.

Uvedené nápady vycházejí z RVP PV a autorky je samy ověřily v praxi. 

Marcela Trantinová je ředitelkou Mateřské školy Šestajovice. Věnuje se logopedii, rozvoji komunikačních a řečových dovedností dětí. 

Jana Zetková vystudovala střední pedagogickou školu, obor učitelství pro MŠ. Této profesi se věnuje víc než 30 let. Je lektorkou keramické dílny pro děti.

Petra Dvořáková je lektorkou program Začít spolu v organizaci Step by Step Česká republika, o. p. s. Vystudovala Univerzitu Hradec Králové, obor Pedagogika předškolního věku. 

Marie Bartošová působí jako učitelka v MŠ. Věnuje se hudebním projektům a lektorství dětské jógy.


Knihu Nápadníček 2 můžete koupit na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru