Požehnání pro duši – malá knížka se silnými příběhy

Bruno Ferrero přináší další dárkovou knížku s krátkými duchovní příběhy, pěknými fotografiemi a povzbuzujícími úvahami či citáty.

Požehnání pro duši Koupit na e‑shopu

Bruno Ferrero, autor více jak dvaceti knih pro povzbuzení duše, vydal další knihu plnou příběhů, ukázek, citátů, zamyšlení – POŽEHNÁNÍ PRO DUŠI.

Knížka čtenářům opět dává podněty pro osobní rozjímání, její moudrost a laskavost ocení všichni, kteří hledají dotek vlídného duchovního poučení a posily.

Knížku přeložila Veronika Matiášková.

V knížce najdete příběhy: 

Boží seznam, Klášterní osel, Orlíček, Dívat se vysoko, Vůně, Lovec hlav, Strom, Váhy, Drobný kvítek, Tajemství, Malovat život, Dveře k srdci, Rozptýlení, Fatimin příběh, Potlesk, Dobrý král Václav, Jako slepý, Učitel, Malá pochvala, Zvláštní kluk, Bez podmínek, Legenda o džbánu, Sirotkův pomeranč, Ten jediný, Bolest, Nespokojený kníže.


Salesián Bruno Ferrero vydal v Portále řadu knih pro potěchu duše, naposledy např. Útěcha pro dušiHvězdy pro duši, Rosa pro duši, Svítání pro duši nebo Hostina pro duši.

Ukázka:

UČITEL

Bývalý učitel se setká s jedním mladíkem, který se ho ptá: „Vzpomínáte si na mě?“ 

Učitel řekne, že ne. Tak mu mladík prozradí, že byl jeho žákem. 

A ten starý učitel se ho zeptá: „Opravdu? A co děláš?“ Mladík odpoví: „No, jsem učitel.“ „To je hezké, tedy jako já?“ podotkne učitel. „No, ano. Vlastně jsem se stal učitelem, protože jsem chtěl být jako vy.“ 

POSLOUCHÁNÍ PRO DUŠI  načetla Simona Postlerová.

Starý učitel zvědavě požádá mladíka, aby mu vyprávěl, jak se to stalo. A mladík mu vypráví tento příběh: 

„Jednou přišel můj spolužák do školy s krásnými novými hodinkami a já jsem mu je ukradl. Zanedlouho si toho můj kamarád všiml a postěžoval si učiteli, to jste byl vy. A vy jste řekl třidě: ‚Při dnešním vyučování byly vašemu spolužákovi ukradeny hodinky. Kdo je ukradl, ať je prosím vrátí.‘

     Já jsem je ale nevrátil, protože jsem nechtěl. Vy jste pak zavřel dveře a řekl nám, ať se všichni postavíme a zavřeme oči, že nám postupně prohledáte kapsy. Tak jsme si stoupli a vy jste postupně hledal ve všech kapsách, a když jste došel ke mně, našel jste hodinky a vzal jste si je. Pak jste prohledal ještě všechny zbývající kapsy a nakonec jste řekl: ‚Můžete otevřít oči, hodinky jsem našel.‘

     Nikdy jste mi nic neřekl a o příhodě jste už nikdy nemluvil. Nikdy jste neřekl, kdo hodinky ukradl. Toho dne jste mi navždy zachránil čest. Styděl jsem se jako nikdy v životě. 

     Nikdy jste mi nic neřekl, a i když jste mi nikdy nevynadal ani si mě nezavolal na kobereček, dostal jsem od vás pořádnou lekci. 

     Díky vám jsem pochopil, že takhle jedná skutečný vychovatel. Pamatujete se na tu událost, pane učiteli?“ 

     A učitel odpoví: „Pamatuji se na tu událost, na ty ukradené hodinky a jak jsem hledal ve všech kapsách, ale tebe jsem si nepamatoval, protože jsem měl při hledání také zavřené oči.“ 

Toto je podstatou výchovy. Jestli musíš pro nápravu chyb někoho ponižovat, neumíš učit. 



Knihu Požehnání pro duši koupíte na našem e-shopu.



Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru