Hry pro děti naživo i online

Česká autorka napsala knihu plnou aktivit, které zabaví prvostupňové děti nejen naživo, ale také při distančním vzdělávání.

Hry pro děti naživo i on-line Koupit na e‑shopu

Uzavření škol a školních zájmových aktivit v době pandemie přimělo autorku k uvažování o kontaktech s dětmi v jiném rámci, než je běžná výuka.

V knize Lady Flachsové Hry pro děti naživo i online najdete hry výtvarné a určené k vyrábění, hry didaktické, pohybové, slovní, ale také hry pro zábavu a dobrou náladu. Dítě školou povinné (od 6 let) jich zvládne většinu. Některé hry jsou určeny starším dětem, ale všechny hry lze realizovat s dětmi na 1. stupni, tj. jsou určeny pro ty, kteří navštěvují školní družinu.

Nejen díky grafickému zpracování knihy jsou hry prakticky a názorně představeny, ikony u každé hry udávají spodní hranici věku hráčů, určují ideální nejnižší počet hráčů, odkazují na dobu nutnou k přípravě hry, značí dobu trvání hry samotné.

Ukázka:


Hry pro rozvoj komunikačních schopností


Každá hra je opatřena jednoduchými a přehlednými informacemi, na jakou kompetenci míří, jaké pomůcky si k ní připravit. U každého nápadu je také doporučení, jak hru modifikovat v případě online družiny.

Knihu ilustroval Libor Drobný.

Kniha nabízí inspiraci nejen pro školní družiny, ale aktivity určitě zabaví děti i dospělé ve volném čase.

Lada Flachsová je ředitelka základní školy T. G. Masaryka v Milovicích.

Knihu Hry pro děti naživo i online koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru