Evropa k nakousnutí – nápaditý cestopis pro děti

Cestopisný průvodce je určen zvídavým dětem od osmi let, které rády poznávají nové země, jejich zajímavosti. Knihu plnou informací, rébusů a hádanek využijí také rodiče a pedagogové.

Evropa k nakousnutí Koupit na e‑shopu


Františka se svým dvojčetem Adamem vyhráli soutěž a mohou společně s bratrem Tomem cestovat čtyři týdny po Evropě. Tak začíná děj knížky Evropa k nakousnutí.

První zastávka je v Belgii, kde sourozenci ochutnají pravé belgické pralinky, dozvědí se, že nejen brusle, ale také vafle, hranolky i Šmoulové pocházejí odsud, navíc si prohlédnou sošku čurajícího chlapečka, navštíví Antverpy a proletí se nad městečkem Spa.

Další navštívenou zemí je Bulharsko, kde se děti poučí, proč se místní peníze nazývají leva, seznámí se s cyrilicí, doplují do Varny, navštíví Kamenný les, hlavní město Sofii.

Po stopách Karla IV.Oblíbená je také kniha Po stopách Karla IV.

V Dánsku si malí cestovatelé užijí výlet v Legolandu, projdou si Kodaň, zaletí si k písčitému mysu Grenen, to vše v doprovodu malé mořské víly.

Čtenáři společně s knižními postavami postupně navštíví celkem dvacet evropských států, objeví rodiště prima sportů, oblečení i vynálezů, zjistí, k čemu slouží největší přístroj planety, kde vystavují nejstarší evropskou mumii, jaká evropská bankovka má nejvyšší hodnotu i kam až sahá nejhlubší stanice metra. 

Ke každému státu je připravena hra, rébus, hádanka nebo vtip, prima fakta o dané zemi, zeměpisné a jiné zajímavosti.


Ukázka: 

Knížka je zábavně poučná a pedagogové ji mohou využít pro zpestření výuky.

Lenka Pecharová vystudovala Filozofickou fakultu UK a přes dvacet let působí na základní škole. Vede své žáky především k chápání mezipředmětových souvislostí. Nakladatelství Portál vydalo její knihy Od blechy po slona, Počítáme s vitaminy, Po stopách Karla IV. a Po stopách stoleté dámy.

Lukáš Fibrich je český ilustrátor a grafik. Kromě mnoha knih je autorem několika komiksových seriálů, spolupracoval výtvarně na řadě učebnic a nevyhýbá se ani reklamní ilustraci. V Portále vyšly s jeho ilustracemi např. knihy Kluci netančej!, S Komenským do komiksu a s Lenkou Pecharovou ilustračně spolupracoval na knize Po stopách stoleté dámy.

Knihu Evropa k nakousnutí koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru