Jak se správně zachovat

Zábavný pracovní sešit seznámí malé školáky s problémovými situacemi, které je mohou potkat, a rovnou jim také autorka poradí, jak se zachovat. Díky luštění a doplňování si děti informace snáze zapamatují a práce s textem je bude bavit.

Jak se správně zachovat Koupit na e‑shopu

Pracovní sešit Jak se správně zachovat seznámí děti s krizovými situacemi, ve kterých se mohou ocitnout a následně jim pomůže ujasnit si, jak by měly reagovat.

Sešit je rozdělen na dvě části. První z nich obsahuje dvacet obsahově navazujících dvoustránek. Na první stránce je vždy příběh, na druhé luštění, které vychází z předešlého textu.

Každý příběh se věnuje jednomu problému, například šikaně, úrazu, drogám, neodbornému použití zábavní pyrotechniky, požáru, domácímu násilí, náhlé zdravotní indispozicí dospělého atd.

Počtář Pepík Popleta pomůže s násobilkou.

Děti si následně při doplňování procvičí paměť a schopnost porozumění textu.

Druhá část sešitu obsahuje jednoduchá pravidla bezpečného chování a na ně navazující luštění.

V závěrečném testu si děti prověří, co se v sešitu naučily a co si zapamatovaly.

Sešit je určen pro děti od 7 let.

Iva Nováková je absolventka střední odborné školy výtvarné, zaměřuje se na tvorbu pro děti. Je autorkou zábavných a didaktických doplňovaček, hádanek, omalovánek a vystřihovánek. V Portále vyšly mimo jiné její knihy Zábavný pravopis, Počtář Pepík Popleta, Poznej s námi Česko a Poznej s námi sousední státy.

Přehled pracovních sešitů od Ivy Novákové najdete zde.



Ukázka:


Pracovní sešit Jak se správně zachovat koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru