333 her pro malé i velké skupiny

Hledáte nápady na zábavné odpoledne nebo prázdninový program pro skupinu dětí? Inspiraci na etapové a štafetové hry pro děti od 8 do 14 let můžete čerpat z knižní novinky.

333 her pro malé i velké skupiny Koupit na e‑shopu

Ať už jde o oslavu narozenin nebo o dětský den, ať už se účastní šest nebo sto či ještě více hráčů, etapové a štafetové hry nabízejí zábavu pro malé, větší, či dokonce obrovské skupiny hráčů. Etapových a štafetových her se mohou účastnit různorodé skupiny hráčů bez ohledu na věk, tělesnou zdatnost a schopnosti jednotlivců – důležitá je skupina. Nikdo nestojí stranou.

Zkušený odborník na hry Hans Hirling představuje 333 her pro malé i velké skupiny

Kniha je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na etapové hry a najdete v ní tipy na hry venku i uvnitř, hry ve vodě, s hoverboardem i na letní olympiádu. Druhá část se věnuje štafetovým hrám ve vodě, na sněhu, na pláži, na trávníku i v domě.

Další tip na knihu: Hry na dlani

Při přípravě akce je mimořádně důležité vybrat hry a herní úkoly tak, aby požadavky na tělesnou i duševní zdatnost byly šité na míru soutěžící skupině (skupinám). Jedním z hledisek, která přitom hrají důležitou roli, je věk spoluhráčů. Proto u každé hry naleznete údaj označující vhodnou věkovou skupinu. Pozměněním herních pravidel lze měnit stupeň obtížnosti a nároky na schopnosti spoluhráčů. Při volbě hry vám pomohou doporučení ohledně požadovaných kompetencí, která jsou uvedena na začátku každé hry. Usnadní vám to kreativně sestavovat různé herní etapy.

Knihu přeložila Jindra Hubková.

Ukázka:

Hry jsou pro děti ve věku 8–14 let.

Kniha osloví vedoucí dětských oddílů, táborů a kempů.

Hans Hirling byl více než 30 let dobrovolným vedoucím mládeže a volnočasových aktivit. Nyní předává své zkušenosti z více než 1000 skupinových lekcí a z více než 700 dní strávených na prázdninových táborech: jeho knihy o hře oslovují širokou veřejnost a jsou standardní součástí mnoha kurzů pro vedoucí mládeže. Jeho webové stránky www.praxis-jugendarbeit.de jsou jednou z nejobsáhlejších sbírek materiálů a nápadů pro práci s mládeží.

Knihu 333 her pro malé i velké skupiny koupíte na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru