75 zábavných aktivit, díky kterým se děti naučí správně se učit

Pracovní sešit cílený na předškoláky a prvňáčky vychází z nejnovějších poznatků neurovědy a má za cíl v dětech probudit zájem o učení.

Nauč se učit! Koupit na e‑shopu

V knížce Nauč se učit! najdete 75 aktivit, které jsou rozděleny do sedmi dovedností, na kterých se psychologové shodují jako na ukazatelích inteligence. Aktivity hravou formou probouzejí zájem o učení, upevňují základní jazykové a matematické dovednosti, orientaci v prostoru, pravolevou orientaci, časovou posloupnost, vizuální diferenciaci, kreativitu, postřeh.

Každá činnost je doprovázena symboly označujícími dovednosti, které rozvíjí.

Zadání úkolů jsou krátká a jasná, na konci knihy najdete řešení a můžete do nich v případě potřeby nahlédnout.

V knize je uvedeno devět klíčů k podpoře rozvoje učebních návyků, které rodičům napoví, jak vytvořit dětem správné prostředí pro kvalitní učení.



Ukázka:

Ze španělského originálu Llestos per aprendre? La neuroeducació en joc 4 anys a Llestos per aprendre? La neuroeducació en joc 5 anys přeložil Dan Liška.

Ilustrace María Reyes Guijarro

Àngels Navarro vystudovala psychologii a specializuje se na terapii hrou. Její první kniha vyšla v roce 2003 a dnes je autorkou přes 60 titulů, které vyšly ve Španělsku, Řecku, Švédsku, Portugalsku, Bulharsku, Chorvatsku, Itálii, Argentině a Uruguayi. Vzhledem ke své tvorbě je považována za jednu z nejvšestrannějších odbornic na hry pro rozvoj mozku a mentální trénink.

Pracovní sešit Nauč se učit! můžete koupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru