Víly věnce vily. Ale z čeho? No přece z Vílího býlí!

Do oblíbené řady „bylinkových pohádek“ přibyl nový přírůstek. A tentokrát je o bylinkách víc než kdy jindy: Vílí býlí aneb Tajemství kouzelného herbáře.

Když holčička Janinka objeví na půdě babiččiny chaloupky starodávný ilustrovaný herbář, začnou se dít podivné věci. Herbář je totiž kouzelný a ukrývá v sobě neuvěřitelná překvapení. S pomocí víl se holčička dostane do čarovné říše víl a skřítků, kde zažije neobyčejná dobrodružství a pozná mnohá tajemství týkající se léčivých rostlin. Na konci každé z deseti krátkých kapitol jsou pro děti připraveny cvičné otázky, aby si připomněly zajímavosti a poznatky, které se v příběhu dozvěděly.

Autorem textu je tentokrát Radomír Socha, který už v Portále vydal knihu Zhoubné houby. Ilustrace jsou opět dílem Evy Chupíkové, která ilustrovala zatím všechny bylinkové pohádky a také knihy s kocourem Herkulem.

Knihu můžete koupit na našem e-shopu.

Ukázka:


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru