Můj kamarád Rufus je tak trochu dinosaurus

Předškolák Péťa dostane od babičky k narozeninám malého dinosaura. Zdánlivě úplně obyčejná hračka však jako zázrakem ožije a stává se chlapcovým nejlepším kamarádem. Příběh plný legrace a dobrodružství je proložený interaktivními úkoly, které malého čtenáře vtahují do děje a udržují jeho pozornost. Úkoly rozvíjejí základní znalosti, logické myšlení a usuzování.


Můj kamarád Rufus, Romana Suchá, Vendula HegerováUkázka

„Honem, Rufusi, schovej se!“ stihl jsem zablekotat, než se otevřely dveře mého pokoje. „Dáš si k večeři vajíčka, nebo párek?“ zeptala se maminka. „Obojí?“ odpověděl jsem nejistě. Máma se spokojeně usmála a zase za sebou zavřela.
Něco ti prozradím, stejně by ses to dřív nebo později dozvěděl. Ale musíš mi slíbit, že to zůstane mezi námi. Přísaháš? O Rufusovi totiž nikdo kromě nás dvou neví.
„Už můžeš vylézt,“ poklepal jsem prstem na plastové vejce, ze kterého vykoukla hlavička dinosaura. Tak tohle je můj malý dinosauří kamarád. A jestli chceš, od téhle chvíle může být i tvůj.
Myslím, že Rufus nebude proti: „Viď, Rufusi.“ Vidíš, jak souhlasně přikyvuje a podává ti packu, aby se s tebou seznámil? Ale teď bude asi nejlepší, když ti povím celý příběh od začátku. K šestým narozeninám jsem dostal od babičky krabičku, na které bylo napsáno „Dinosauří kamarád“. Uvnitř jsem našel malé vajíčko, pytlík s práškem a návod.
Postupoval jsem přesně podle pokynů a vajíčko na noc ponořil do teplé vody, ve které jsem rozpustil prášek z přibaleného pytlíku. Obrázky v návodu byly trochu přeházené. Pomoz mi je prosím správně seřadit.

Další knihy Romany Suché pro kluky i holčičky.



Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru