Uvolněte své tělo i mysl a dosáhněte vibrujícího zdraví

Bioenergetika je způsob porozumění lidské osobnosti skrze tělo a jeho procesy a zároveň také formou terapie kombinující práci s tělem a myslí tak, aby pomáhala lidem řešit jejich emocionální problémy a prohloubit jejich schopnost těšit se a prožívat radost ze života. K tomu slouží nejrůznější cvičení a masážní techniky zaměřené na různé části těla. V této knize jich autor bioenergetiky, americký psychoterapeut Alexander Lowen předkládá více než sto.

Základní teze bioenergetiky zní, že tělo a mysl jsou funkčně identické: to znamená, že mysl odráží to, co se děje v těle, a naopak. Její podstatnou složkou je ale také práce s energií, kterou lidské tělo tvoří prostřednictví dýchání a metabolismu: pokud má člověk více energie, kterou může svobodně přeměnit na pohyb či výraz, může jednat mnohem efektivněji. Tyto energetické procesy těla souvisí s úrovní tělesné vitality: čím více aktivní člověk je, tím více má energie, a naopak. Neřešené emocionální konflikty a stres přinášejí strnulost a chronické napětí, které vitalitu člověka tlumí.

Bioenergetická práce s tělem se právě toto napětí a stažené svaly snaží uvolňovat. Jejich cílem je, aby se člověk se svým napětím dostal do kontaktu a uvolnil je provedením správného pohybu. Cvičení, zaznamenaná v této knize, lze provádět samostatně i ve skupinách nebo na terapeutických sezeních. Pomohou vám získat větší jistotu sebeovládání, mohou mít pozitivní vliv na postavu, na intenzitu sexuálního prožívání i zvýšit vaše sebevědomí.

Alexander Lowen (1910-2008) byl americký psychoterapeut a tvůrce bioenergetiky. Je autorem 14 knih, v Portále již vyšla kniha Bioenergetika.
Leslie Lowen byla jeho žena.

Knihu Cesta k vibrujícímu zdraví můžete koupit v našem e-shopu.

Ukázku z knihy naleznete na eshopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru