Připoutej se, nebo umře jednorožec!

Vytáčí vás někdy vaše děti nějakými svými zlozvyky? Vyzkoušeli jste už všechno možné, ale nic nepomohlo? Pak máte poslední šanci - našeho nového rádce a skutečně fungující tipy od skutečných rodičů.



 Připoutej se, nebo umře jednorožec!  Hayers, Johannes; Achterwinter, FelixV knize Připoutej se, nebo umře jednorožec! nedostávají slovo pedagogové ani jiní teoretičtí odborníci na výchovu. Naopak, promlouvají úspěšní praktici výchovy, rodiče. Rodiče, kteří vyzráli na své děti a jejich zlozvyky, a to za pomoci nečekaných, ale účinných triků a úskoků: je normální se vloupat do vlastního domu, aby se syn konečně naučil zamykat? Nutit malou dceru, aby se v autě připoutala, vyhrožováním, že když to neudělá, umře jednorožec? Takovýchto inspirativních, účinných a hlavně vtipných nápadů naleznete v knize rovnou stovku.

Z německého originálu přeložila Michaela Škultéty.

Mohlo by se vám také líbit: Uvolněné rodičovství

Ukázka:

Sladká pokladna v supermarketu

„Není ta malá sladká?“ „Ach to je ale sladká holčička!“ „ Ne, ten je tak sladký!“ „Sladký“ je v Německu standardní úřední označení pro každé dítě. Ať už se Němci tváří jakkoli kysele, jejich děti jsou sladké. Tak sladké! Není divu, když vezmeme v úvahu, kolik sladkostí do sebe některé děti každý den naperou. Mrňousové z každé situace vytěží nějakou sladkost. Proč, to není úplně jasné. Německými médii neustále citované orákulum, tedy „američtí vědci“, oznámilo, že děti poznají sladkou chuť mateřského mléka. Dodávají nám tím návod, jak vyřešit stálé fňukání u pokladen supermarketů? Kojit? Odhalit se ve frontě u kasy? Možná, že to je řešení. Možná by ale bylo lepší tuto scénu vyfotografovat, aby potomci mohli fotografi i v nepříliš vzdálené budoucnosti ukázat svému terapeutovi. Ušetří to čas strávený na terapii. Ať uděláte cokoli, bude to špatně. Proč to tedy neudělat špatně následujícím způsobem?

Trik: Pozemní útok

Vymyslela Sára (39) pro svého syna Paula (7)

Když Paul kňourá a křičí u pokladny, podaří se mu vzbudit pozornost dokonce i žen u pultu s masem. A ten je dobrých dvacet metrů daleko. To mu ale nestačí, Paul miluje dramata. Mrskne sebou na zem, křičí, jako když ho na nože berou a jeho obličej mění barvu z tmavorudé na fi alovomodrou. Sára okamžitě vzpomíná na spoustu tipů z výchovných příruček, nepoužije ale žádný. Je tak rozzuřená, jak od svého rozvodu ještě nikdy nebyla. Spontánně sebou hodí na zem vedle Paula a křičí a běduje stejně jako on. Malý nevěří svým vlastním očím a přestane běsnit. Všichni kolemstojící se na ně dívají. Zákazníci a pokladní jsou buď v šoku, nebo se smějí. A pak se stane něco, s čím Sára nepočítala. Paul bleskurychle vstane, už ani nemukne, a zadívá se na ni provinile. Ano, dokonce i malí řvouni se mohou zastydět. Sára se rychle napřímí, usměje se na ostatní, zaplatí a spěšně se svým synem opustí supermarket. Paul sebou už v supermarketu nikdy nehodil na zem. A dodnes nevykazuje žádné poruchy chování… stejně jako jeho matka.

Tento trik byste snad raději neměli zkoušet v supermarketu u vás na rohu. Lepší to bude někde, kde vás nikdo nezná, aby se, zatímco ležíte na podlaze a vřískáte, před vámi z ničeho nic neobjevil třeba váš šéf.

Knihu Připoutej se, nebo umře jednorožec! můžete zakoupit na našem e-shopu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru