Vydejme se Po stopách baroka v Čechách!

Úspěšná kniha Po stopách Karla IV. se dočkala svého „volného pokračování.“ Posunuli jsme se přibližně o tři sta let směrem k přítomnosti, do doby baroka. Že šlo jen o „dobu temna“, jak ji pojmenoval Jirásek? Ale kdeže! Přesvědčte se sami v této krásně ilustrované publikaci pro starší školní děti.

Podívejte se také na knihu Po stopách Karla IV. 

Barokní doba zanechala v našich městech a krajině tak výrazné stopy, jako žádná předchozí. Její otisky najdeme na nejrůznějších stavbách, v obrazech, sochách nebo třeba písničkách. S touto knihou se můžeme vydat po českých a moravských zámcích, kostelech či poutních místech a poznat tak, jak se v době baroka žilo, o čem lidé přemýšleli, jak se bavili, oblékali či jaké nám přes propast staletí zanechali umělecké stopy. Text Martina Bedřicha je doprovázen ilustracemi a kolážemi Michaely Bergmannové, která ilustrovala i velmi úspěšný titul Po stopách Karla IV.

Po stopách baroka v Čechách koupíte na našem e-shopu.

Kniha je určena zvídavým dětem od 12 let, ale poučení v ní jistě najdou i jejich zvídaví rodiče.


Ukázka:


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru