Ediční plán na druhé pololetí je tu! Na co se můžete těšit?

Prázdniny se pomalu blíží k polovině, a to znamená, že se již můžete začít těšit na nové knihy z Portálu: vycházet začnou co nevidět. A na co se můžete těšit?

Kniha obrazůCelkem pro vás máme připraveno 51 titulů z celého spektra našich tematických řad. Největším lákadlem nejen naší vlajkové lodi, edice Spektrum, ale vůbec celé naší produkce na nadcházející půlrok, bude zajisté obsáhlá Kniha obrazů - poklady z archivu institutu C. G. Junga, která obsahuje téměř 200 reprodukcí maleb a kreseb od pacientů C. G. Junga nebo jeho spolupracovníků. 

Dále v edici Spektrum již na začátku srpna vyšla kniha Autenticita od Stephena Josepha, těšit se můžete i na další z knih známého psychoterapeuta Heinze-Petera Röhra, Sebeúcta u dětí.

Ortega y Gasset Vzpoura davůDalší z našich vlajkových lodí, edice Klasici, se rozroste hned o čtyři nové tituly, mimo jiné další dílo M. Montessori - Absorbující mysl, nebo slavné dílo Vzpoura davů španělského sociologa Josého Ortega y Gasset.

Tím ale s knihami věnovanými psychologii ještě zdaleka nekončíme: nejen studenti, ale všichni zájemci o tento obor jistě ocení komiksový úvod do psychologie, nabízející překvapivě poučené a chytré, ale zároveň zábavné a uvolněné uvedení do oboru.

Jak jsem šel pro mléko a vrátil se s kolemPro všechny, kteří by si rádi přečetli něco z populárně-naučné literatury, ale nemohou se rozhodnout, co, máme skvělý tip, který jejich nerozhodnost jednou pro vždy vyřeší - nebo alespoň vysvětlí: Jak jsem šel pro mléko a vrátil se s kolem od Jochena Maie.

Na poli psychologické beletrie potěšíme, kromě mnoha jiných, i všechny fanoušky Irvina Yaloma: vydáme totiž jeho paměti Stávám se sám sebou

Kompendium klinické logopedieAni zájemci o speciální pedagogiku nepřijdou zkrátka: velkou radost budou mít zejména logopedi, a to z dlouho očekávaného Kompendia klinické logopedie


Nedílnou součástí naší produkce jsou pochopitelně spirituální knihy: vždyť co by byl Portál bez Bruna Ferrera? Proto vydáváme další z jeho knížek krátkých příběhů: tentokrát od nás dostanete Balzám na duši. Radost budou mít i čtenáři, kteří zvládli nejprve Slabikář, a poté Čítanku, totiž vnitřní modlitby podle sv. Terezie z Ávily - nyní totiž budou pod vedením Pavla Vojtěcha Kohuta postoupit k Prvouce.

A rovněž další úspěšná minisérie se dočká rozšíření: po titulech Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti a Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti dua autorek Kláry Cingrošové a Kláry Dvořákové vychází další Knížka pro trénink paměti u seniorů, tentokrát zaměřená na jídlo: Jak jsme vařili a jedli

Přijdou tři logici do baru...Všichni, kteří si oblíbili naše malé knížečky brousící logické uvažování a inteligenci, jako bylo Jakou barvu má medvěd? či Jak se jmenuje tahle knížka? se mohou těšit na novou knížečku obsahující sto nejlepších matematických a logických hádanek Přijdou tři logici do baru...

Ella a kamarádiDále se dostáváme ke knihám pro děti a rodiče: hlavně a především se dočkáme druhého dílu oblíbené a celoevropsky mimořádné úspěšné série finského spisovatele Tima Parvely o malé školačce Elle a jejích kamarádech.

Druhého dílu se dočká velmi žádaný zpěvník Lidové písničky a hry s nimi od Zdeňka Šimanovského, Aleny Tiché a Terezy Staňkové. Lenka Zemanová s ilustrátorkou Michaelou Bergmannovou se po vyjmenovaných slovech a předponách nyní zaměřují na skloňování podstatných jmen v knize Fi a Flo.  Fi a FloA ani další z oblíbených autorek Portálu, Daniela Krolupperová, nezahálí: těšit se můžete na vánoční pohádku o Sněhové víle. A pokud byste snad postrádali křesťanskou literaturu pro děti, očekávejte v nadcházejících měsících hned dva takové tituly: Bůh je tady! od Jany Zajícové a Čekání na Vánoce od polského autora Marka Kity. 

88 věcí, které byste měli stihnout se svým dítětem, než vyletí z hnízdaNaši rádci pro mládež i rodiče poradí, jakých 88 věcí byste měli stihnout se svým dítětem, než vyletí z hnízda, v čem tkví přednosti introvertních dětí, nebo jak se dospívající mohou vyrovnávat s depresí a změnami nálad.

A nakonec se dostáváme ke knihám pro učitele a učitelky nejen mateřských škol: Vědci v mateřské škole 2 jsou pokračováním oblíbené knihy plné aktivit pro malé badatele. Poradíme také s Inkluzí v mateřské škole nebo s tím, jak předcházet dyskalkulii.

Kromě těchto vybraných titulů se můžete těšit na celou řadu dalších, všechny je naleznete na našem e-shopu v sekci V přípravě, nebo v našem edičním plánu.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru