Jak jsme vařili a jedli – knížka vhodná k trénování paměti u seniorů

Kuchyně je pro mnohé místo, kde se setkáváme se svými nejbližšími. Nejen senioři rádi vzpomínají na to, jak se dříve vařilo, jaké suroviny se používaly, jaké postupy přípravy pokrmů se nejvíce osvědčily. Zapojení dlouhodobé paměti při těchto vzpomínkách je pro seniory velmi přirozené a díky propojení s procvičováním paměti i motivující.

Jak jsme vařili a jedli, vzpomínání, procvičování paměti seniorů, Klára Cingrošová, Klára Dvořáková,

Knihu Jak jsme vařili a jedli lze využít nejenom ke stimulaci vzpomínek, ale i k vytvoření užšího kontaktu se seniorem jak v domácím, tak v institucionálním prostředí. Kniha navazuje na Knížku pro vzpomínání a procvičování paměti a Vlastivědnou knížku pro vzpomínání a procvičování paměti.
Struktura knihy je obdobná jako u předchozích „vzpomínacích“ knih: v úvodu najdete návod, jak s knihou pracovat. Každé téma začíná přípravou a přivítáním, následuje kvíz, procvičování paměti s obrázkem, vzpomínání, opakování, diskuse a tipy na další práci. Nechybí ani interaktivní dvoustrana pro seniory se specifickými potřebami. Samozřejmostí jsou správné odpovědi na kvízové otázky a nejrůznější doplňující informace.


Mohly by vás zajímat tituly Knížka pro vzpomínání a procvičování paměti a Vlastivědná knížka pro vzpomínání a procvičování paměti.

Ukázka: 



  



Klára Cingrošová vystudovala sociální práci na VOŠ sociální práce, v současné době pracuje na Městském úřadě v Brandýse nad Labem – Staré Boleslavi jako koordinátorka volnočasových aktivit pro seniory.  Má dlouhodobou zkušenost s aktivizací seniorů, absolvovala řadu kurzů a výcviků zaměřených na práci se seniory.

 Klára Dvořáková vystudovala sociální práci na VOŠ sociálně právní, v současné době pracuje v Hospici Dobrého Pastýře jako aktivizační a sociální pracovnice. Působila jako dobrovolník s dlouhodobě nemocnými pacienty. Absolvovala kurzy trénování paměti a reminiscence. 

                                                                                                                               Ukázka z přílohy                                                                                            Vybrané kapitoly                                                             

  • Knihy receptů
  • Nakupování
  • Vybavení domácnosti
  • Stolování
  • Polévky                                         
  • Hlavní chod
  • Nápoje
  • Svačiny a sladkosti
  • Uchovávání potravin
  • Úklid

Knihu Jak jsme vařili a jedli koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru