Čekejte s dětmi na Vánoce s knihou, a ne jen s adventním kalendářem!

Je čekání na Vánoce jen dobou nakupování, nebo i časem, kdy je možné s dětmi poznat hlubší smysl celého vánočního příběhu? Kniha Čekání na Vánoce polského teologa Marka Kity je určena především dětským čtenářům a přímo vybízí k tomu, aby se její čtení stalo každoroční součástí adventní doby.

Čekání na VánoceKniha provází čtenáře osmadvaceti dny adventu a při tom je seznamuje s biblickými postavami, které nás mohou při čekání na Vánoce inspirovat. Kniha tak přibližuje nejen vánoční příběh samotný, ale hlavně celé generace starozákonních postav, které na něj poukazovaly a spoluutvářely ho - a které také vlastně čekaly na Vánoce, na příchod Spasitele. U každé postavy je uvedeno, jak její příběh souvisí s očekáváním narození malého Ježíška. Texty jsou krátké, jasné, a přesto poetické a vhodně provádějí děti nejen adventní dobou, ale vlastně i celou biblickou tradicí. 

Kniha je krásně ilustrována Dorotou Łoskot-Cichockou.

Marek Kita je polský teolog, katecheta a vysokoškolský pedagog.

Nepřehlédněte ani druhou knihu Marka Kity a Doroty Łoskot-Cichocké: Čekání na Velikonoce

Ukázka:




Mohlo by Vás také zajímat: Bůh je tady!, aneb kniha o víře pro malé čtenáře.




Knihu Čekání na Vánoce koupíte v e-shopu obchod.portal.cz


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru