Hravé básničky pro kluky a holčičky

Doplňte si úspěšnou řadu oblíbených Rozpustilých, Šikovných, Dovádivých básniček a Veršovaných rozcviček další novinkou Hravé básničky pro kluky a holčičky. Jednoduché básničky s vyznačenými slovy k propojení řeči s gesty rozvíjejí přirozenou komunikaci a vzájemné dorozumívání dětí. Gesta jsou jednoduchá a snadno srozumitelná i pro ty nejmenší.

Novinka v řadě oblíbených knih pro malé děti Hravé básničky pro kluky a holčičky nabízí kromě básniček jednoduchá gesta, kterými děti doplňují text a lépe si rýmy zapamatují. Propojením řeči a pohybu se urychluje rozvoj řeči a pozitivní vliv na rozvoj pohybových dovedností, myšlení i představivost.
Ilustrace do knihy nakreslila oblíbená ilustrátorka dětských knih Vendula Hegerová. Kromě celo obrázkových stran pomůže dětem výtvarné zachycení zmíněných gest k básničkám.
Hravé básničky pro kluky a holčičky, Romana Suchá, Vendula Hegerová

Milí čtenáři,
v knížce, kterou právě držíte v ruce, najdete soubor snadno zapamatovatelných básniček s jednoduchým „znakem“ - gestem, pohybovou hříčkou. Toto zábavné spojení veršů se znaky napomáhá nejen pochopení významu slov, ale také rozvoji jemné motoriky rukou, která je velmi důležitá při rozvoji řeči samotné. Jednotlivé znaky v tomto pojetí představují gesta, která v životě běžně používáme, která jsou jednoduchá a dobře srozumitelná. Nemusíte proto čekat až vaše dítko začne mluvit, ale můžete s ním začít komunikovat už mnohem dříve pomocí znaků. 
Příjemné chvíle a spousty legrace s básničkami přejí
Romana Suchá a Vendula Hegerová.

Romana Suchá vystudovala psychologii v Olomouci, pracuje jako psycholožka, má dlouholeté zkušenosti z práce v mateřském centru. V Portále vyšla řada jejích knih, například Veršované rozcvičky pro kluky a holčičky, Rozpustilé básničky pro malé dětské ručičky, Šikovné básničky pro kluky a holčičky nebo Můj kamarád Rufus.
Vendula Hegerová oblíbená ilustrátorka dětských knih, spolupracuje s dětskými časopisy jako je Sluníčko, Puntík aj.


Pobavte se s dalšími knihami Romany Suché a Venduly Hegerové:
Rozpustilé básničky pro kluky holčičkyŠikovné básničky pro kluky a holčičkyVeršované rozcvičky pro kluky a holčičky a Můj kamarád Rufus.


Veršované rozvičky, Rozpustilé šikovné básničky, Můj kamarád Rufus, Romana Suchá, Vendula Hegerová

Knihu koupíte v našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru