Vánoční pohádka o sněhové víle, čertovi a malém chlapci, který zlomí zlé kouzlo

Knížka Sněhová víla obsahuje poetický vánoční příběh a je vhodná pro malé čtenáře jako první čtení.


Sněhová víla


Sněhová víla přichází tak jako každý rok na zem, aby dohlížela na sněžení. Zlý čert však na ni seslal kouzlo, které způsobí, že je jí taková zima, že nemůže pracovat. Víla se od moudrého výra dozví, že ji může zachránit jedině petrklíč. Všude za okny jsem však jenom vánoční hvězdy či vánoční kaktusy. Víla je zoufalá. U kostela ji však uvidí malý chlapec a vezme ji do dlaní. Jmenuje se Petr a má zvláštní příjmení – Klíč. Zlé kouzlo je zlomeno a pro vílu je to ten nejkrásnější vánoční dárek. 

Knihu pěkně ilustrovala Lucie Dvořáková.



Komise pro dětskou knihu SČKN a Česká sekce IBBY pravidelně vydává katalog Nejlepší knihy dětem. Katalog může být pomocníkem rodičům, knihovníkům a hlavně dětem při výběru knížek. Mezi nejlepší dětské knihy za období 2017/2018 byla zařazena také kniha Daniely Krolupperové Taje olivového háje.

Ukázka:





Daniela Krolupperová je překladatelka a novinářka, v Portále vydala řadu knih pro děti: Rybí slibyZákeřné keřeMizící hmyzíciJde sem lesemPolární pohádka.


Knihu Sněhová víla koupíte v e-shopu nakladatelství Portál.




Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru