Nové knihy pro (d)uši

Nejen dlouhou cestu autem na dovolenou vám i letos mohou zpříjemnit audioknihy z Portálu. Ve spolupráci s vydavatelstvím Tympanum a Audiotékou vám přinášíme audioverze zábavných knížek pro děti, inspirativní knihy zápisků a dvě klasická díla světové psychologie.

Letní čtení pro děti mladšího školního věku se musí odehrávat v lese. V českém lese, kde je Lucie Šavlíková Černobílé prázdniny knihy pro děti audioknihajezevec, myš a taky domek s lehce podivnou, ale moc hodnou pratetou. Prázdniny v lesní chaloupce tety Pravoslavy je to nejlepší, co mohlo Honzu Melese potkat. Teta má sice podivný účes a špatně vidí, ale zato si dává k snídani žužu a vůbec se netrápí pravopisem.  A co víc, není jediná, s kým je v lese zábava! Užijte si četbu herce, hudebníka a režiséra Ondřeje Rychlého, který namluvil knihu české autorky Lucie Šavlíkové. Černobílé prázdniny k dostání jako CD na našem e-shopu.

Frida Nilsson Ve škole se dějou věci Hedvika HedwigAudiokniha Ve škole se dějou věci je určena dětem mladšího školního věku. Populární švédská autorka Frida Nilsson v prvním díle úspěšné série představuje Hedviku, holčičku vyrůstající s rodiči na samotě na švédském venkově. Hedvice chybí kamarádi, a tak se moc těší do školy. Po prvních rozpacích se skamarádí se spolužačkou Lindou a kolotoč bláznivých nápadů a příhod se roztáčí. Hedvika s Lindou mají sice dobré úmysly, ale většinou se to nějak zvrtne a všechno dopadne docela jinak. Knihu načetla herečka Divadla pod Palmovkou a dvojnásobná držitelka ceny Thálie Tereza Dočkalová a zakoupit jí můžete jako CD na e-shopu Portálu anebo ve formátu mp3 v Audiotéce.

Další audioknihy pro děti: Gorila a já od Fridy Nilsson , Jde sem lesem Daniely Krolupperové a Strašidelná chůva Tuutikki Tolonen.

Bronnie Ware Čeho před smrtí nejvíce litujeme audioknihaKniha Čeho před smrtí nejvíce litujeme čerpá z osobní zkušenosti autorky Bronnie Ware, která několik let působila v paliativní péči. Setkání s lidmi, jimž perspektiva blízké smrti naléhavě otevřela palčivá osobní témata a možná trochu pozapomenuté hodnoty, proměnila i její vlastní život. Rozhovory s umírajícími naznačily několik hlavních směrů lítosti – kéž bych měl odvahu žít opravdu podle sebe, ne podle očekávání druhých, kéž bych tolik nepracoval, kéž bych měl odvahu vyjádřit své city, kéž bych si udržel vztahy se svými přáteli, kéž bych si dovolil být šťastnější… Příběhy lidí loučících se se životem se prolínají s osobním příběhem autorky, hledající pozitivní smysl plného prožívání přítomnosti při stejně plném vědomí vlastní konečnosti. Tento světový bestseller Vám bude předčítat Jana Štvrtecká, herečka Národního divadla v Brně, k zakoupení v Portále na CD nosiči, nebo ve formátu mp3 na Audiotéce.

Další tipy na audioknihy z Portálu naleznete zde a zde.

Erich Fromm audiokniha Umění milovatDalší audioknihou je dnes již klasické dílo světové psychologie – Umění milovat od Ericha Fromma. Rozsahem nevelká esej se věnuje lásce a milování z pohledu sociální psychologie. Čte Kryštof Rímský a dostupná je ve formátu mp3 na Audiotéce.

A poslední novinkou je druhá odborná kniha, Psychologie davu od Gustava Le Bona. Věnuje se otázce vzniku a chování davu, založena je na popisu a rozboru chování davu během francouzské revoluce. Podle Le Bona je dav Gustave Le Bon Psychologie davu audioknihashromážděním podléhajícím snadno sugesci a není schopen si utvořit vlastní názor na nic, protože každý názor je mu imputován zvnějšku. Dav aktivuje spící nebo utlumené instinkty. Davy mění své chování pod vlivem masových médií, davy se projevují v podobě stávek, demonstrací, protestů, happeningů, pochodů. Davové jednání vedoucí k násilí. Kniha v dnešní době opět velmi aktuální. Knihu ve formátu mp3 můžete zakoupit na Audiotéce a načetl ji pro vás herec a dabér Jiří Schwarz.

Všechny audioknihy od Portálu na CD nosiči naleznete na našem e-shopu, ve formátu mp3 potom v Audiotéce

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru