Sny a poslouchání pro duši - Bruno Ferrero rovnou dvakrát!

Známý italský salesián přináší nový soubor tří desítek krátkých a laskavých duchovních příběhů a zamyšlení. Zároveň vychází na CD audiokniha sestavená z těch nejlepších ferrerovských příběhů.

Bruno Ferrero v drobné knížce Sny pro duši přichází s dalšími příběhy a zamyšleními nejen pro chvíle rozjímaní, ale i pro povzbuzení a potěšení. Moudrost a laskavost autora ocení nejen ti, kteří hledají duchovní poučení a posilu. Autor je mistrem vypravěčské zkratky a prosté pointy, která posluchače Bruno Ferrero Sny pro duši příběhy kněz spiritualitamůže provázet na jeho cestě všední dnem. Laskavé příběhy a podobenství o lidech, kteří objevili v životě poklad a udělali vše pro to, aby ho získali, uvádějí do světa nenadálých setkání, překvapivých životních situací a každodenních zázraků, které mohou být pro vnímavého posluchače směrovkami na cestě naděje a prohlubování vnitřního života.

Knihu Sny pro duši přeložila Veronika Matiášková.

Audiokniha POSLOUCHÁNÍ PRO DUŠI - Tajemství štěstí, Řeka a poušť, Blahopřání, Zloděj v ráji, Ticho, Majetek, Stín, Věčnost a dalších 48 nejlepších příběhů a ponaučení od Bruna Ferrera načetla Simona Postlerová, která spolupracuje s rozhlasem a svůj hlas propůjčila např. Audrey Hepburn ve filmu Snídaně u Tiffanyho, Lauren Graham (Lorelai Gilmoreové) v seriálu Gilmorova děvčata nebo Monice Bellucci (Persephone) ve filmu Matrix Reloaded


Ukázka:

ŠVEC

Byl jednou jeden chudý švec a ten měl pořád dobrou náladu. Byl tak spokojený, že si od rána do večera zpíval. Pod oknem stály pořád nějaké děti a zpívaly si s ním. Ve vedlejším domě žil velmi bohatý člověk. Celé noci počítal své peníze a spát chodil až k ránu. Jenže pak nemohl spát kvůli ševcovu zpěvu. Jednou ho napadlo, co udělá, aby tomu ševci ve zpěvu zabránil. Pozval ševce na návštěvu.

Švec byl sice v rozpacích, ale také polichocen, a tak si oblékl sváteční šaty a přišel za boháčem. K jeho velkému překvapení mu boháč daroval malý váček. Když se švec vrátil domů, otevřel jej a byl velmi překvapen: váček byl plný zlaťáků. V životě tolik peněz pohromadě neviděl. Počítal je a přepočítával a děti zatím pod okny marně čekaly na písničku.

Švec byl úplně zaujatý penězi. Měl o ně takový strach, že si je vzal večer s sebou do postele. Ale ani tak nedokázal na mince přestat myslet a nemohl spát. A tak vstal a odnesl peníze na půdu. Dál však měl strach, Poslouchání pro duši, Bruno Ferrero, Simona Postlerováže ani tam nebudou bezpečné. Napadlo ho, že je schová do komína, ale pořád se užíral úzkostí. „Dám je do kurníku. Mezi slepicemi je nikdo hledat nebude,“ rozhodl se najednou.

Nicméně stále měl strach. Rychle vykopal na zahradě hlubokou díru a peníze do ní zahrabal. Ale pořád se o ty peníze tak bál, že už ani nedokázal šít boty. Ani zpívat. A tak za ním děti přestaly chodit.

Salesián Bruno Ferrero vydal v Portále řadu knih pro potěchu duše, naposledy např. Hostina pro duši, Potěšení pro dušiHvězdy pro dušiRosa pro dušiSvítání pro dušiči Balzám pro duši.

Nakonec už byl švec tak nešťastný, že peníze zase vykopal a vrátil se k sousedovi. „Prosím tě, vezmi si zpátky svoje peníze,“ řekl mu. „Ze strachu o ně jsem onemocněl a přišel jsem o přátele. Raději budu zase chudým ševcem jako dřív.“ A znovu se cítil spokojený, začal zase pracovat a zpívat.

Umíme-li být spokojení, můžeme se osvobodit od svého věčného boje a přivítat klid. Umíme-li být spokojení, můžeme si užít čas, který trávíme se svými blízkými. Umíme-li být spokojení, můžeme se smířit se svojí minulostí a odhodit její břemeno. Když budeme rádi sami se sebou, ostatní za námi přijdou a budou nás mít rádi za to, čím jsme.

Knihu Sny pro duši si můžete koupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru