Vesmírné luštění s mimozemšťanem Qarkem

Vydejte se s Qarkem a jeho kamarádem Xylem do vesmíru a objevujte planety, hvězdy, měsíce. Qark ale neprozradí svá zjištění z letu vesmírem jen tak. Má pro vás spoustu křížovek, doplňovaček, bludišť a dalších úkolů, abyste na všechno přišli sami. Víte, jak se jmenuje naše nejbližší hvězda? Z čeho jsou vytvořeny okolní planety a co na nich najdete? Proč se asi Qarkovi nelíbilo na planetě Venuši a proč se mu nepodařilo přistát na Jupiteru? Stačí správně vyluštit Qarkovy úkoly a vše se dozvíte.

Zahrajte si s Qarkem také hru. Stačí jen chvilka stříhání, lepení, kreslení a let Sluneční soustavou může odstartovat.


Vesmírné luštění a doplňování je soubor pracovních listů, který vznikl v rámci celoročního projektu pro školní družinu na téma Vesmír. Plněním úkolů mají děti možnost se hravou formou seznámit s planetami i dalšími objekty (nejen) Sluneční soustavy. Mohou luštit, vybarvovat, dokreslovat, vystřihovat, skládat a slepovat. A při tom rozvíjí nejen svou čtenářskou, ale i matematickou gramotnost, procvičí si mozkové závity i jemnou motoriku a mimochodem se dozvědí spoustu zajímavostí o planetách naší Sluneční soustavy. Tento zábavný průvodce Sluneční soustavou je pro všechny mladší školáky, kteří se rádi dozvídají nové informace nejen pouhým čtením. Některé úkoly (bez čtení a psaní) zvládnou i menší děti.Vesmírné luštění, doplňování, Jana Majetičová, Sluneční soustava, pracovní listy

„Vzhledem k tomu, že jsem coby vychovatelka obdobný titul v běžné knižní produkci marně hledala, ráda bych ho touto cestou nabídla všem, kteří mají možnost jej ve své praxi využít pro zábavu i vzdělávání, a zároveň jeho prostřednictvím přivedla děti k radosti z poznávání a k zájmu o přírodní vědy.“
Jana Majetičová, autorka textu a ilustrací, pedagog na 1. stupni ZŠ

Ukázky z knihy

Vesmír, luštění, doplňování, Majetičová Jana

Vesmír, luštění, doplňování, Majetičová Jana

Jak se zakousnout do knihy, abychom si na čtení pochutnali a nevylámali si zuby? Ochutnejte sešit Kláry Smolíkové Zakousněte se do knihy.

Vesmír, luštění, doplňování, Majetičová Jana

Vesmír, luštění, doplňování, Majetičová Jana

Zábavné Vesmírné luštění a doplňování koupíte v našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru