Introvertka v hlučném světě - komiks pro všechny introverty

Když jsou vašimi nejlepšími přáteli knihy a vaše představa o báječném víkendu obnáší čtení, spoustu hrnků čaje a malování obrázků, to vše v duchu hesla: „Lidem vstup zakázán“, každé pozvání na večírek nebo do kina představuje výzvu.


Místy úsměvná, místy smutná kniha Introvertka v hlučném světě je otevřeným oknem do světa všech, kdo by svůj život nejradši strávili zalezlí pod dekou. Když ale jako Debbie zjistí, že kamarádit se s ostatními lidmi může být fajn, jejich život se rozjasní…

Introvertka v hlučném světě, Debbie Tung, komiks

Komiks zábavnou formou ukazuje pocity introvertů například při situacích, jako je: 

  • sebehodnocení 
  • komunikace se spolužáky 
  • seznamování
  • účast na společenských akcích
  • svatba
  • manželství
  • pracovní pohovor
  • spolupráce s kolegy
  • rozhovory o vlastních pocitech


Knihu přeložila Marie Těthalová.

Ukázka:

Tichá síla, Susan Cain, introvertIntroverzí u dětí se zabývá také kniha TICHÁ SÍLA.

Manifest pro introverty

Tichý temperament je skrytá supersíla. 

Existuje slovo pro „lidi, kteří jsou příliš ve své hlavě“: myslitelé. 

Většina velkých myšlenek má kořeny v samotě. 

Člověk se může napnout jako gumička. Zvládnete všechno, co extravert, včetně toho, že vstoupíte do záře reflektorů. Na ticho bude vždycky čas později. 

Ale i když se někdy budete muset napnout, měli byste se po práci vrátit ke svému pravému já. 

Dva nebo tři blízcí přátelé znamenají víc než stovka známých (třebaže je skvělé mít i známé). Introverti a extraverti jsou jako jin a jang – milujeme se a navzájem se potřebujeme. 

Je v pořádku, když člověk přejde na druhou stranu, aby se vyhnul rozhovoru. Nemusíte být žádná roztleskávačka, abyste dokázali vést jiné. Zeptejte se Mahátmy Gándhího, jak na to. A když už je řeč o Gándhím, tento muž řekl: „I laskavým způsobem dokážete zatřást světem.“ (Susan Cain, Tichá síla, Portál 2018)

Knihu Introvertka v hlučném světě koupíte na našem e-shopu.

Deborah „Debbie“ Tung je ilustrátorkou a tvůrkyní komiksů. Její komiksy vycházejí z každodenního života a z její lásky k čaji a knihám. Se svým mužem žije v Birminghamu.

Deborah Debbie Tung, komiks, Introvertka v hlučném světě

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru