Najdu Edu na posedu – a navíc se naučím správně mluvit!

Pro všechny děti, které chodí k logopedovi a nebaví je zdlouhavé procvičování, máme tip na zábavná cvičení a poučná hraní, která jim pomohou nejen s výslovností.

Najdu Edu na posedu, Jana Havlíčková, Ilona Eichlerová

Knížka Najdu Edu na posedu je plná obrázků, logopedických říkanek a zábavných úkolů.

Hledání rozdílů je úkol, který mají všechny děti v oblibě. Kromě zrakové pozornosti a diferenciace si však děti v této knize procvičí především výslovnost, tvorbu vět, vyjadřování, logické myšlení, postřeh a smysl pro rým.

Každý uvedený úkol je zaměřen na jednu hlásku. Text říkanky vždy vychází z tématu obrázku a děti mají za úkol doplnit chybějící slova do rýmu, kdy nápovědou jsou předměty či děje na obrázku. Pod obrázkem na protější straně jsou vypsána slova doporučená pro jeho popis a současně zaměřená k procvičování dané hlásky.

Knížku Najdu Edu na posedu ilustrovala Vendula Hegerová.

Ukázka:

Publikace tohoto typu, propojující hledání rozdílů s logopedií, u nás doposud nevyšla. Je určena pro děti předškolního a mladšího školního věku a jejich rodiče, logopedy a pedagogy MŠ a ZŠ.

Mohla by vás zaujmout také úspěšná knížka od stejných autorek Logopedické hádanky.


Jana Havlíčková a Ilona Eichlerová jsou klinické logopedky s dlouholetou praxí. V Portále jim vyšlo několik knížek: Já mám v krabici cukr a krupici, Velké logopedické pexeso, Logopedické pohádky a Kouká Mína do komína.


Knížku Najdu Edu na posedu můžete zakoupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru