Slyšíte, co se šeptá v trávě?

Pokud ne, prozradí vám to nejnovější přírůstek naší řady knih pro začínající čtenáře První čtení, to nic není. Osvědčená a oblíbená autorka Eva Horáková vás tentokrát vezme s sebou mezi brouky, šneky a červíky a bude vám vyprávět jejich příběhy.

Co se šeptá v trávě Eva Horáková Vendula Hegerová Genetická metoda první čteníKniha Co se šeptá v trávě je určena pro genetickou metodu čtení, text je tak psán velkými písmeny a prvních pár pohádkových příběhů se skládá pouze z jednoslabičných krátkých slov. Postupně se pak přidává na obtížnosti a slabikách, takže zatímco hrdinou prvního příběhu je kos Píp, poslední příběhy už obsahují i tříslabičná slova a mohou tak dětem představit berušku Žanetu nebo mravence Mojmíra.

Co se šeptá v trávě Eva Horáková Vendula Hegerová Genetická metoda první čteníPohádky jsou přiměřeně krátké, aby je malý čtenář zvládl přečíst během vyučovací hodiny nebo za domácí úkol. Ale ač rozsahem krátké a stylisticky jednoduché, texty pohádek nejsou banální a malé čtenáře nejen pobaví, ale přinesou jim i mnohá poučení pro jejich vlastní život v opravdovém světě. Vždyť tak jako mezi zvířátky na louce to někdy chodí i mezi námi lidmi.


Ukázka:

Co se šeptá v trávě Eva Horáková Vendula Hegerová Genetická metoda první čtení

V Portále pro genetickou metodu čtení také vyšlo:  Zvířátka ; Svět hraček a her nebo Pohádky pro všední den

Co se šeptá v trávě Eva Horáková Vendula Hegerová Genetická metoda první čtení

Eva Horáková je učitelka s dlouholetou praxí, matka dvou dětí, učí na 1. stupni ZŠ. Jedno z jejich dětí se učilo číst genetickou metodou a jelikož bylo k této činnosti málo materiálů, rozhodla se to sama změnit a začala psát knihy pro genetickou metodu. Vendula Hegerová se jako výtvarnice věnuje především tvorbě pro děti, ke které se dostala hlavně díky zakázce na vyzdobení dětského oddělení Jihlavské nemocnice. Radost, kterou svými dekoracemi způsobila, ji přesvědčila, že právě děti nejvíce ocení její veselé obrázky.

Knihu Co se šeptá v trávě můžete zakoupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru