Navštivte fantazii dítěte s knihou O kouzelném semínku

Tím, že spolu otevřete tuto knížku a vydáte se na cestu do fantazie, dáte dětem dar, o který je už nikdy nikdo nepřipraví. Navíc je prokázáno, že úspěšní lidé mají bohatou fantazii a jsou kreativní. A čím snadno fantazii rozvíjíte? Přece správným položením otázky.

Tahle kniha je výjimečná. Poskytuje totiž obrovský prostor pro rozhovor nad obrázky, dává otázky, ale nikoliv odpovědi, které nemohou být nikdy špatné, jak zdůrazňuje autorka knihy O kouzelném semínku Olga Zemanová. „Všechny odpovědi jsou správné, i když se třeba nebudou líbit – nezapomeňte, že vy jste na návštěvě ve světě fantazie svých dětí, nikoliv ony ve vašem.“ Příběh začíná tím, že dítě najde semínko a celý děj se odehrává na jiné planetě. Anebo nemusí.

Kniha je určena rodičům i učitelům, ke společnému předčítání a hlavně rozhovoru. Obrázky podněcují fantazii, ale neomezují možnosti příběhu, který se může začít odehrávat.

Vstupte do světa nádherných ilustrací Hany Klímové, která pro Portál ilustrovala dětské knihy svého otce Ivana Klímy Kokrhací hodiny a Jak daleko je slunce. Nechte se pohltit světem fantazie dítěte. Přejeme nádhernou cestu!

Ukázka:

Knihu koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru