Projděte se Světem plným svátků!

Zasvěceným průvodcem vám bude Tomáš Svátek, cestovatel a kreslíř, který miluje svátky a oslavy natolik, že se rozhodl projít celý svět a zjistit kdo, kde, co a jak slaví. Jeho cestovatelský deník, zápisky a hlavně obrázky z cest tvoří netradiční a unikátní encyklopedii všemožných svátků, oslav a festivalů.

Jitka Římánková Svět plný svátkůAutorka a ilustrátorka Jitka Římánková nás ve své knize Svět plný svátků zavede doslova do všech koutů naší planety. V úvodu knihy se čtenáři seznámí s Tomášem Svátkem a jeho vášní pro oslavy a také se dozví něco málo o svátcích obecně. Kde se svátky vlastně vzaly, proč lidé vůbec oslavují a jak třeba souvisí některé konkrétní svátky s různými světovými náboženstvími. Jitka Římánková Svět plný svátků

Pak už se Tomáš vydává na cesty a následují stránky věnované vždy konkrétnímu svátku či festivalu, bohatě a krásně ilustrované a překypující zajímavými fakty.

Jitka Římánková Svět plný svátkůKupříkladu takové Vánoce, ty zná přece u nás každý. Ale věděli jste, že ne všude nosí dětem dárky Ježíšek? Tak kupříkladu na Islandu chodí v předvánočním čase mezi lidi 13 různých skřítků – škodičů (dětem sice přináší drobné dárky, ale dospělým různými způsoby škodí a dělají naschvály!) a na Štědrý večer krajinou prochází obrovský černý kocour Jólakötturinn, který sežere každého, kdo nedostal nové oblečení! Tak vidíte, i nám známé svátky mohou mít jinde ve světě rozmanitou podobu a Tomáš Svátek je tím nejlepším průvodcem, jakého si malý zvídavý čtenář od 9 let může přát.


Jitka Římánková Svět plný svátkůK popisu různých oslav přidává Tomáš Svátek vždy i několik nápadů a inspirací, jak ten konkrétní svátek můžeme oslavit v našich podmínkách. A na závěr celé knihy nemůže chybět přehledný kalendář všech v knize zmiňovaných svátků.

Jitka Římánková je grafička, ilustrátorka a animátorka, proto knihu o Tomáši Svátkovi nejen píše, ale i kreslí. Její oblíbenou výtvarnou technikou je kresba pastelkou a velkým osobním zájmem je cestování.

Knihu SVĚT PLNÝ SVÁTKŮ můžete zakoupit na našem e-shopu.

               

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru