Ella a kamarádi zaručuje smích, zábavu a krapet dobrodružství zdánlivě všedních dnů

V druhém díle série Ella a kamarádi se ocitáme v druhé třídě, pan učitel přebírá na krku neustále korálky, protože mu to doporučila lékařka, a Ella s kamarády úplně rozboří meziškolní soutěž a nového spolužáka považují za mimozemšťana. Nebo to je celé ještě trochu jinak?


Timo Parvela není jen původní profesí učitel a současně spisovatel knih pro děti. Píše také
Ella a kamarádi série knihy pro děti Timo Parvelatelevizní scénáře pořadů pro děti i dospělé a také scénáře pro finský rozhlas. Jeho série o holčičce Elle není do češtiny jediným přeloženým počinem, podílel se i na sérii Kepler62.

Ella s kamarády boří hranice možného, šikanující spolužák je vlastně mimozemšťanem, meziškolní soutěž jim nedělá problémy, protože vaření je přece zalití lupínků mlékem a recitace může být jen dvouřádková výpověď končící bombastickým „Batman bručí, brouky mlask“. A co teprve, když se děti proti vůli pana učitele rozhodnou prosadit si přespání ve škole. Hasiči ani policie nesmí chybět, ale trochu jinak, než čekáte. 

Ať vám neunikne první díl - Ella ve škole


Bláznivé dobrodružství Ella a kamarádi protkané humorem srozumitelným dětem i dospělým je určené především čtenářům od 6 do 10 let. Ale my radíme – čtěte s dětmi knihu nahlas a Ella rozjasní den i vám. 

Ukázka:



Ella a kamarádi série knihy pro děti Timo Parvela dobrodružství

Knihy Ella a kamarádi koupíte na našem e-shopu

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru