Čeština, angličtina, matematika, přírodopis a zeměpis v hádankách: to jsou Hádanky pro školáky

Hádali jste, že naše loňská kniha Svět plný hádanek bude mít pokračování? Pak jste tuto hádanku zodpověděli správně! Představujeme další knihu Zuzany Pospíšilové, Hádanky pro školáky. Svými ilustracemi ji opět doprovodila Aneta Žabková.

Nová kniha hádanek je určena pro děti školního věku od třetí třídy výše. Cílem knihy je děti poutavým způsobem seznámit s informacemi z pěti různých předmětů, kniha je tedy rozdělena do pěti oddílů, z nichž každý obsahuje celkem padesát hádanek. Jedná se o Vyjmenovaná slova v hádankách, Hádání s angličtinou, Zeměpisné hádanky, Vlastivědní hádanky a Přírodopisné hádanky. Hádanky jsou v každé sekci řazeny od nejlehčích k obtížnějším.

Kniha může rovněž posloužit učitelům na prvním stupni ZŠ ke zpestření výuky.

Zuzana Pospíšilová je známá autorka knih pro děti, v Portále vyšla řada jejích titulů (např. Pohádky do hajan, Záhada školní půdy, Školní strašidlo, Školní detektiv nebo Svět plný hádanek).


Knihu koupíte na našem e-shopu
Chtěli byste hádanky spíše pro předškoláky? Zkuste Svět plný hádanek

Ukázka:

Knihu koupíte na našem e-shopu

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru