HUSA LÍZA - DALŠÍ KNIHA PETRA HORÁČKA V ČEŠTINĚ

Petr Horáček je výtvarník a spisovatel, který se svými knihami pro děti proslavil ve Velké Británii i v dalších zemích světa. Čeští čtenáři se dočkali až letos. Po jarním titulu Nový domek pro myšku je tu další, Husa Líza. Ponořte se s dětmi do světa vtipného příběhu doplněného originálními ilustracemi.

Petr Horáček: Husa Líza

husa_liza

Husa Líza by moc chtěla být jiná než ostatní husy. Chtěla by umět klapat zobákem tak silně jako tukan, plavat jako tuleň a skákat tak jako klokan. Ale když se pokusí zařvat tak silně jako lev, pochopí, že být jednou z davu taky není tak špatné. Veselý i poučný příběh pro předškoláky s originálními ilustracemi autora. Husa Líza je nejprodávanější knížkou Petra Horáčka, vyšla v několika formátech, v několika zemích a byla i animována.
váz., 40 s., 159 Kč
Více o knize: http://obchod.portal.cz/produkt/husa-liza/
Podívejte se, jak vypadá Husa Líza animovaná: http://www.petrhoracek.co.uk/ssg_dvd.htm

Petr Horáček: Nový domek pro myšku

novy_domek_pro_mysku

Jak může myška dostat velké jablko do svého malinkého obydlí? Nezbude jí nic jiného, než si najít jiné, o něco větší bydlení. Všechny domečky, které cestou potká, ale už mají svého nájemníka. Jak asi její putování za novým domkem dopadne? První kniha Petra Horáčka přeložená do češtiny.
váz., 32 s., 149 Kč
Více o knize: http://obchod.portal.cz/produkt/novy-domek-pro-mysku/

Petr Horáček je výtvarník a autor úspěšné série téměř 30 dětských knih. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků, vycházejí také ve Spojených státech, Německu, Francii, Španělsku, Jižní Koreji či Japonsku. Kniha Nový domek pro myšku byla v Holandsku (po překladu) zvolena Obrázkovou knihou roku 2008. Kniha Husa Líza získala v USA několik prestižních knižních ocenění. Knížka Puffin Peter je letos nominována na prestižní anglickou cenu The Kate Greenaway Medal.

Nový domek pro myšku byla první kniha Petra Horáčka, která vyšla v ČR v nakladatelství Portál (květen 2012). Nyní ji doplňuje Husa Líza (říjen 2012). A k vydání už se připravují další tituly - Papuchalk Petr (jaro 2013) a Husa Líza a vánoční hvězda (podzim 2013).

Přečtěte si rozhovor s Petrem Horáčkem: http://obchod.portal.cz/ostatni/husa-liza/30942/

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru