Není hláska jako hláska

Nový pracovní sešit Kateřiny Slezákové je zaměřený na děti s nezralou sluchovou diferenciací, čili neschopností důsledně rozeznávat hlásky.

Dítě s nezralou sluchovou diferenciací neboli tzv. fonematickým sluchem má problémy rozeznávat jednotlivé hlásky. To se projevuje hlavně v jeho řeči, která může být až nesrozumitelná, ale dítě není schopno ji samo korigovat a vnímat chyby, jichž se ve výslovnosti dopouští. Pokud se schopnost fonematického uvědomování nerozvine ještě před nástupem do školy, hrozí dítěti vážné potíže se čtením a psaním.

Mgr. Kateřina Slezáková připravila tento pracovní sešit na základě zkušeností ze své dlouholeté praxe. V Portále již vydala publikaci Mluv se mnou.
Sešit ilustrovala Patricie Koubská. 


Pracovní sešit koupíte v našem e-shopu.

Ukázka:

Mohlo by vás zajímat: Říkej si a hraj - poslední logopedický sešit Jitky Tučkové



Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru