Dobré zprávy pro špatné dny – kniha pro vaše povzbuzení

Paul Keenan napsal knížku pro všechny, kteří potřebují povzbudit. Dobré zprávy pro špatné dny, krátké příběhy z jeho života, jsou svědectvím o radosti z hledání. Jsou plné „obyčejných“ lidí, kteří se však dokázali postavit nepřízni osudu a svůj život proměnili ve smysluplný a naplňující. Velká inspirace pro čtenáře, kteří občas nevědí, jak dál.


Paul Keenan byl v Americe velmi známý. Pracoval v New Yorku jako kněz a rozhlasový moderátor a za svůj život potkal množství lidí s nejrůznějšími osudy. Jejich příběhy ho ovlivnily natolik, že se rozhodl o nich i o sobě samém sepsat knížku s patřičným názvem Dobré zprávy pro špatné dny

Keenanovými příběhy prochází řada postav – kazatel Robert Schullet, kočka Kitty Taylor, muž jménem Stuart Walker, jehož dcera zemřela při autonehodě, začínající učitel Neil Johnston, jeho rodiče. Se všemi se potkal, všichni na něj zapůsobili a nechali mu nahlédnout, co je v životě důležité. Ať se jedná o tragickou situaci, přátelství nebo třeba Keenenův vztah k udržování domácího pořádku, stále se v pointě příběhů vrací k jednomu, nejdůležitějšímu bodu: lidské duši.

Knížka cílí na duši jako na tu část nás samých, na niž často zapomínáme. A přitom duše je ústředním bodem našeho konání a je třeba o ni pečovat. Text poskytuje jednoduché techniky a úvahy, které naši duši probudí a nakrmí. A odmění nás tím, že na svízele, jimž každý z nás musí občas čelit, budeme připraveni a nesrazí nás na kolena. V dnešní době obzvlášť potřebná knížka pro chvíle, kdy jsme na dně, máme chuť všechno vzdát a chybí nám odvaha jít dál. A na koho takové dny občas nepřijdou?

Keenan píše o práci, krizi středního věku, vztazích, nemocech nebo depresi jemně, se soucitem, ale i s humorem a nadhledem. Je to knížka dobře vystavěná, svižně napsaná a moudrá ve svém poselství. A k čemu je dobrá? Je to „návod na použití“ duše v situacích, když se potřebujeme vyrovnat s nepřízní osudu.

Podobně ji hodnotí i čtenáři na serveru Amazon.

„Je mi 45 let, jsem manželka, matka a obchodní zástupkyně a život mě občas válcuje. Kdybych mohla, nejradši bych někam utekla a schovala se… ale to ve skutečnosti nefunguje. Knížka Paula Keenana mi ukázala směr a poskytla podporu. Teď už vím, že jsou to životní etapy a já v nich mohu naklonit svoji loď po větru tak, aby dál plula tím správným směrem.“ (anonymní čtenářka, zdroj: Amazon.com)

„Jsem muž ve středním věku a někdy se cítím lapený životem a vlastními rozhodnutími. Tahle knížka mi pomohla vidět ty dobré věci. Čte se snadno, a rozhodně není určena jen katolíkům. I lidé bez vyznání potřebují hledat svoji duši. A Paul Keenan vám ji pomůže najít. Při tom vás rozesměje, dojme, přiměje vás přemýšlet o tom, čím byste měli přispět světu, a povzbudí vás k tomu, abyste to udělali. Jeho optimismus a láska k lidem jsou nakažlivé.“ (Jon D "Jon", zdroj: Amazon.com)

Knížka se dočkala i pochvalných recenzí v amerických médiích:

Skrze krátké inspirativní texty Keenan vede čtenáře k tomu, aby znovuobjevili zázrak v obyčejnosti. (Publishers Weekly)

Dobrý životabudič pro čtenáře toužící po hloubavé moudrosti, která není ani příliš náročná, ani příliš zjednodušující. (Library Journal)

Knihu Dobré zprávy pro špatné dny koupíte na našem e-shopu

O autorovi:
Otec Paul Keenan (1946-2008) působil přes 31 let jako kněz v různých částech New Yorku. Byl také ředitelem radiového vysílání pro newyorskou arcidiecézi. Deset let uváděl pořad „As You Think“, kde vedl neformální rozhovory o spiritualitě a inspiraci s řadou osobností. Aktivně se účastnil i jiných rozhlasových vysílání, mj. moderoval národní vysílání pohřbu Jacqueline Kennedyové Onassisové, Matky Terezy, návštěvy papeže Jana Pavla II. v USA nebo volby papeže Benedikta XVI. Vydal sedm knih, Dobré zprávy pro špatné dny jsou první, která vychází v češtině.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru