Stopař Ladislav Heryán dostopoval na první místo ankety Katolického týdeníku Dobrá kniha

V letošním ročníku ankety Dobrá kniha zaznamenal Portál zlatý úspěch: celkovým vítězem se stala kniha Ladislava Heryána Stopařem na této zemi. Na sdíleném čtvrtém místě se pak umístil rozhovor s Angelikou Pintířovou Padá mi to z nebe.

Více o knize Stopař na této zemi najdete zde. 

V minulém roce uniklo Ladislavu Heryánovi a knize Exotem na této zemi vítězství o jediný hlas, letos už na místo nejvyšší dosáhl. 

Kniha je jakýmsi volným pokračováním úspěšné knihy Exotem na této zemi. I ve Stopařovi se Ladislav Heryán s laskavostí vypráví o drsné realitě našeho světa a ještě hlouběji se vztahuje k lidem, kteří jsou ve společnosti menšinou: homosexuálům, muslimům či Vietnamcům. Kniha také v některých kapitolách více odráží něco z toho, čím naše společnost žije poslední dobou.

Podtitul knihy zní O Boží velkorysosti mezi námi - podle Heryánaje totiž právě velkorysost jedním z důležitých úhlů pohledu na samu podstatu Boha a cestou k naplněnému osobnímu životu i k otevřené společnosti.

Knihu Stopařem na této zemi můžete koupit na našem e-shopu.




Více o knize Padá mi to z nebe naleznete zde.


Na čtvrtém místě, které sdílí s dalšími třemi tituly, skončil také rozhovor Tomáše Kutila a Jana Paulase s boromejkou Angelikou Pintířovou Padá mi to z nebe: Příběh řeholnice, která je mostem mezi církví, médii, pasťákem, divadlem a mnoha palčivými problémy dnešní doby. Za komunistů vstoupila tajně do Kongregace Milosrdných sester, po revoluci vystudovala DAMU, je ošetřovatelkou, vychovatelkou, učitelkou, moderuje v Českém rozhlase, má svůj profil na Facebooku, miluje divadlo, sport, cestování a své další koníčky.

Rozhovor můžete koupit na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru