Portál na Světu knihy 2019

Veletrh Svět knihy se koná v pražských Holešovicích od 9. do 12. května. Stánek Portálu bude tradičně v levém křídle na místě L 603. A letos pro vás máme přichystaný i bohatý program!

9. 5. 2019 Čtvrtek


O ctnostech a slabostech v nové knize Daniely Krolupperové

11.00 - 11.50 - AUTORSKÝ SÁL - Levé křídlo

Na rozcestí ke štěstí/Na rozcestí od štěstí/ je nová dvojkniha pro mladší školní věk Daniely Krolupperové. Co kdybyste měli možnost se v jednom okamžiku rozhodnout pro špatnost/ctnost? Jak by vypadal váš příběh?



Příběhy z amazonského pralesa s ilustrátorem Janem Dungelem

12.00 - 12.50 - AUTORSKÝ SÁL - Levé křídlo

Výtvarník Jan Dungel kreslí zvířata v tropech Jižní Ameriky skoro třicet let, potkává se s nimi „osobně“ a s některými i opakovaně. Přijďte si s dětmi poslechnout jeho vyprávění a zkusit i něco nakreslit podle knihy Příběhy z amazonského pralesa.


12. 5. 2019 Neděle

O myšce, která se nebála – nový Petr Horáček

12.00 - 12.50 - PROFESNÍ FÓRUM 2 - Pravé křídlo (balkon vlevo)

Jednoho rána se myška rozhodla, že půjde do lesa na průzkum. Nic ji nevystrašilo. Ale jak to dopadne, když najde malé, bílé, chlupaté… koťátko? Knihu pro nejmenší čtenáře představí známý a oceňovaný výtvarník a autor Petr Horáček, žijící ve Velké Británii.


Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru