Knižní novinky

Hadačová, Martina

Aktivity pro děti s těžkým kombinovaným postižením

Kniha nabízí spektrum činností zaměřujících se především na rozvoj smyslového vnímání. Obsahuje 6 tematických bloků se zaměřením na roční období a obecná témata sebeobsluhy a hygieny. V knize jsou jednotlivé aktivity jednoduše popsány, jsou opatřeny seznamem vhodných pomůcek a snaží se vycházet z běžných postupů a materiálů. Veškeré aktivity jsou obohaceny o texty doprovodných básniček nebo písniček, které do činností vnesou rytmus a tematické umocnění. Neklade si za cíl seznámit čtenáře s terapeutickými postupy, ale naopak s jednoduchými a v praxi velmi snadno proveditelnými aktivitami, kterými mohou pečující osoby dětem doma, ve škole i v pobytovém zařízení doplnit vzdělávací, terapeutický a léčebný program. Je určen pedagogickým i osobním asistentům, speciálním pedagogům, pracovníkům v sociálních službách a rodičům, kteří pečují o děti s těžkým (často kombinovaným) postižením. Tedy těm, kteří s dítětem v praktickém životě tráví drtivou část dne.
Martina Hadačová je dlouholetá speciální pedagožka, která se stará o děti s těžkým kombinovaným postižením. Je součástí týmu Mateřské, Základní a Praktické školy v Trhových Svinech. Své dlouholeté zkušenosti s touto opomíjenou, ale velmi potřebnou částí pedagogiky se rozhodla vtělit do praktické příručky pro všechny, kteří chtějí takovým dětem pomáhat.

Aktuality

Nechte se okouzlit dětskou knihou Každý (si) cestuje

Kniha Každý (si) cestuje je o cestování nejen do ciziny, ale i k prarodičům nebo taky do vesmíru. Děti se mohou učit počítat, vyhledávat detaily, ale i skládat dohromady příběhy postav a vracet se k nim. Společné čtení přinese otázky, které možná nebudou brát konce!

Aktivity pro děti s těžkým kombinovaným postižením využívají techniky konceptu bazální stimulace

Osoby pečující o děti s hlubokým nebo kombinovaným postižením mají velmi omezené možnosti, jak rozvíjet jejich osobnost po psychické a fyzické stránce. Kniha zkušené speciální pedagožky Martiny Hadačové takové aktivity, které s těmito dětmi dělat lze s cílem rozvíjet kompetence a tím jim v maximální možné míře zkvalitnit život, přináší.

Nelze nekomunikovat! Opět vychází slavná Pragmatika lidské komunikace

Slavná kniha PRAGMATIKA LIDSKÉ KOMUNIKACE z roku 1967, jejímž hlavním autorem je Paul Watzlawick, se stala jednou z nejcitovanějších knih o lidské komunikaci a etablovala se skrze ni tzv. komunikační psychoterapie.

Kampak jedou Pepa s Edou? Přece na prázdniny!

Sloník Eda a opičák Pepa jsou zpět a připravují se na prázdninové cesty plné dobrodružství. Třetí pokračování úspěšných leporel pro nejmenší se tentokrát zaměřuje na etiketu během cestování.

JAK NA POHÁDKU, jak napsat příběh, knihu…

Pracovní listy pro rozvoj tvořivosti a čtenářské gramotnosti seznamují předškoláky a mladší školáky s úvodem do literární tvorby. Kromě samotného psaní se listy zaměřují i na to, jak s příběhem pracovat, vytvořit si vlastní knihu i s obrázky, stolní hru, nebo kde nasbírat inspiraci.

Lavina knih již brzy ve Vaší knihovně

Ediční plán si můžete prolistovat nebo stáhnout jako PDF soubor. Také si můžete prohlédnout novinky pouze v oblasti, která vás zajímá.

Prozkoumejte zásadní a 90 let nepublikované dílo C. G. Junga

ČERVENÁ KNIHA poskytuje unikátní pohled na původ jeho psychologických teorii. 

Znalci ji nazývají klíčem Jungova díla. 

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru