LÉTO S HEDVIKOU - další bláznivý příběh s Hedvikou!

Třetí díl volné série o Hedvice je tady! Hedvika už půjde do třetí třídy a nyní ji čekají prázdniny. Jaké bude léto, zažije nějaké dobrodružství? Lehce detektivní příběh o kamarádství a o tom, co je na lidech důležité, a jak získat zpátky ztracený fotoaparát.

Léto s Hedvikou, Frida Nilsson Koupit na e‑shopu

Po knížkách Ve škole se dějou věci! a Poněkud zvláštní kůň vychází další titul z volné série o Hedvice.

V nové knize LÉTO S HEDVIKOU začínají prázdniny a zdá se, že je Hedvika bude trávit sama, protože kamarádka Linda odjíždí k moři. Navíc babičku museli odvézt do nemocnice, a když se vrátí, je jak vyměněná a zapomíná splnit, co slíbila.

Naštěstí se do sousedního domku nastěhují letní hosté – lehce potrhlý tatínek se synem Štěpánem, kterému říkají Špek. Špek je o rok starší než Hedvika, je chytrý a na vše najde odpověď a umí si poradit v každé situaci. Je sice trochu tlustý, no a co? Každý jsme nějaký. Navíc pomůže Hedvice zjistit, jaký je ve skutečnosti strašidelný Dlouhán a proč kocour Bobík vypadá, jako by ho někdo týral.

Jenom Špek neví, zda Hedviky babička odjela na vysněnou cestu do Itálie, nebo navždy odešla.

Dobrodružný příběh o kamarádství a o vyrovnávání se s odchodem blízkého člověka, je psán pohledem naivního a upřímného dítěte. Kniha je určena dětem od 7 let.

Knížku přeložila Viola Somogyi a ilustrovala Komára, známá česká ilustrátorka a autorka knih pro děti předškolního i školního věku.

Ve škole se dějou věci je 1. díl série.


UKÁZKA:

Jdou dál a mlčí. Za chvilku jsou na místě. Dlouhánův dům je tmavý a ošklivý. Rámy oken má natřené na černo, ne nabílo jako doma u Hedviky. Bobík zamrská ocasem.

„Co uděláme teď?“ ptá se Hedvika.

Špek neodpoví.

„Ty sis to rozmyslel?“

„Ale ne,“ zahučí Špek.

Vezme Hedvice z ruky tašku s foťákem. Vyloví z kapsy nůž.

Je uložený v červeném pouzdře z umělé hmoty.

„Podrž kocoura,“ řekne a vydá se k domu.

Hedvice se znovu sevře žaludek.

„Dej pozor, ať si tě nevšimne!“ zašeptá a zvedne Bobíka. Připadá jí, že váží nejmíň sto kilo.

Poněkud zvláštní kůň je 2. díl série.

Špek to vymyslel tak, že Hedvika postaví kocoura na zápraží, aby ho Dlouhán pustil dovnitř. A až Dlouhán začne Bobíka trápit, bude Špek připravený u okna, ze kterého už předtím sundal desku.

Pak už stačí jen zmáčknout spoušť.

„Tak jo, počkej, až budu připravený,“ řekne Špek a vytáhne nůž z pouzdra. Natáhne se k zatlučenému oknu.

Ale překližka sundat nejde. Je totiž přitlučená zevnitř.

Obejdou po špičkách celý dům. Všechny desky jsou připevněné zevnitř.

„Já už ho neunesu!“ Hedvika upustí Bobíka. Paže má námahou celé bolavé. Bobík se dá do běhu a zmizí.

Frida Nilsson je švédská autorka knížek a rozhlasových her pro děti. V Portále vyšly její knihy Gorila a já, Piráti z Ledového moře a Vránova neobyčejná dobrodružství. V sérii s dobrosrdečnou, ale občas hubatou rošťačkou Hedvikou vyšly její knihy Ve škole se dějou věci! a Poněkud zvláštní kůň.

Knihu Léto s Hedvikou koupíte na našem e-shopu.

Portál byl založen v roce 1990 s cílem pomáhat při výchově dětí a mládeže. Od začátku se proto zaměřil především na publikace z oborů pedagogika, psychologie a sociální práce, a to na odborné i populární úrovni. Později přibyly knihy pro rodiče i děti jak z oblasti beletrie, tak rozvíjející tvořivost. Nedílnou součástí knižní produkce jsou rozhovory, spirituální tituly, beletrie a non-fiction.  

Přidejte se do newsletteru